• 9.373.535 stemmen

School's Out Forever (2021)

Komedie / Horror | 105 minuten

Genre: Komedie / Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Oliver S. Milburn

Met onder meer: Oscar Kennedy en Jasmine Blackborow

Plot School's Out Forever

"Survival just made the syllabus"

Een dodelijk virus heeft ervoor gezorgd dat een groot deel van de Engelse bevolking gestorven is. Lee is een vijftienjarige jongen die toevlucht zoekt in zijn school. Samen met wat personeel van de school en andere vrienden denkt Lee er veilig te zijn. Door een zeldzaam bloedtype zijn zij allemaal immuun voor het virus. Het virus blijkt slechts een bijzaak te zijn als een gewelddadige bende de school betreedt. Aan het hoofd staat de duistere en zwaarbewapende Georgina. Een gevecht om te overleven begint.

avatar van Shadowed

Shadowed

Oké.

Een horrorfilm die vers van de band is komen rollen. Concept zag er wel interessant uit, dus had ik hem maar direct opgezet. Het resultaat was niet zo spannend als dat ik had gehoopt, maar het was alsnog best te doen en daar lijkt het me om te gaan.

Een echt frisse horrorkomedie is dit niet, vooral omdat de film uiteindelijk meer op het dramagenre focust. School's Out Forever bevat subtiele karakterontwikkeling maar slaat hierin net wat te veel door, vooral omdat de personages zelf niet zo boeiend zijn. Uiteindelijk beginnen ze allemaal een eigen smoel te ontwikkelen, maar dan zit je eigenlijk al op de helft van de film, en dat is wanneer alles een beetje gaat escaleren.

De opbouw is dan ook best traag en een combinatie van drama en subtiele komedie. De horror blijft meer op de achtergrond, en ondanks een paar schaarse uitspattingen van virusgeweld en wapens blijft het allemaal aan de tamme en brave kant. Echt bruut of bloederig wordt deze film ook niet, wat de poster ook doet beloven. Verwacht echt vooral een dramedy met een apocalyptische achtergrond.

Uiteindelijk begint de film langzaam vooruit te branden als de situaties gaan escaleren dankzij sterk acteerwerk van de enthousiaste jongelingen. Nog steeds niet heel hard of in-your-face, maar wel aardig vermakelijk en degelijk uitgewerkt. Het werkt toe naar een actievolle finale waarbij we zelfs vuurgevechten zien, maar ook die zijn niet al te spannend.

Wel vermakelijk, en de opbouw ernaartoe is toch wel sterk te noemen. De camera laat ook vaak genoeg zien en de crew weet genoeg charme mee te geven aan diens rollen. Zodra de film eindigt voel je je toch wel goed, waardoor de film als geheel niet echt slecht te noemen is. Toch mag alles wel wat harder en gedurfder, want nu durft de film te weinig. Tempo mocht ook wel iets meer opgevoerd worden, want de film valt tijdens het eerste gedeelte regelmatig stil. Prima voor wat het is, maar dit zal geen hoogstandje worden.