• 9.371.852 stemmen

Sno Babies (2020)

Geregisseerd door: Bridget Smith

Met onder meer: Katie Kelly, Paola Andino en Michael Lombardi

Plot Sno Babies

"It could happen to your family."

De hartsvriendinnen Kristen en Hannah leven in een welvarende omgeving en hebben zo op het oog een zorgeloze jeugd. Leve de lol. Maar achter die façade gaat een ernstig probleem schuil, want beiden zijn ernstig verslaafd aan heroïne. Hun ouders zijn zo druk met hun carrière dat zij niet in de gaten hebben dat er iets mis is met hun dochters.

avatar van BBarbie

BBarbie

In weerwil van het belerende wijsvingertje een grimmig drama over de destructieve gevolgen van een heroïneverslaving, die de beide protagonisten op gewiekste wijze weten te verbergen voor hun omgeving. Dat komt niet erg geloofwaardig over, net zomin als het verhaal over de heimelijke zwangerschap. Dat laat onverlet dat de film een aantal schokkende scènes bevat en een haast verpletterende indruk achterlaat.

avatar van Aapje81

Aapje81

De film Sno Babies kwam op mijn pad omdat de band Sixx:A.M. - MusicMeter.nl er reclame voor maakte op hun website. Het Metal Label: Better Noise is mede verantwoordelijk voor de productie van deze film wat ervoor zorgt, dat bijna alle bands van dit label ook op de soundtrack van deze film staan.

Na het zien van de film kan ik niet ontkennen, dat de voor mij uitstekende muziek zeker bijdraagt aan mijn beoordeling voor de film. Het is toch wel erg lekker om telkens weer de oren te spitsen als je klanken hoort die je graag in je cd kast zou willen hebben staan.

Neemt niet weg dat ook zonder de uitstekende soundtrack de film overeind blijft. Het verhaal over heroine verslaafde tieners is niet nieuw maar de uitvoering is voor een kleine productie zoals deze uitstekend. Beide hoofdrolspeelster zetten hun rol met overtuiging neer en ook qua scenario wordt er langzaam gewerkt naar een meer dan uitstekende climax. Vooral bij het horen van het nummer Skin van Sixx:A.M. liep het kippenvel even over mijn rug en werd ik overrompeld door emotie.

Als de film met dit nummer was geëindigd dan was mijn punt nog wat hoger uitgevallen maar daarna volgt er nog een moralistische epiloog die in mijn ogen nergens voor nodig was geweest. Toch vond ik het wel cool, dat de actrice die de eindspeech voor haar rekening neemt een Sixx:A.M. shirt draagt. Wat uiteraard bijzonder passend is omdat hun bandleider Nikki Sixx verantwoordelijk is voor de prachtige plaat Sixx:A.M. - The Heroin Diaries Soundtrack (2007) - MusicMeter.nl en zijn bijdrage heeft geleverd aan het initiatief Artists for recovery.

Voor een kleine productie weet deze film behoorlijk te overrompelen met een aantal indrukwekkende scenes en de twee relatief nieuwe actrices doen het prima maar de soundtrack geeft voor mij uiteindelijk net dat beetje extra waardoor de film me zeker bij zal blijven. Ik hoop dan ook van harte dat het label Better Noise meer films zal gaan maken.

Niets nieuws maar in zijn genre een goede film.

En voor de liefhebbers: