• 9.373.984 stemmen

Geregisseerd door: Thomas Baerten en Wim Geudens

Met onder meer: Tom Audenaert, Sven De Ridder en Stefaan Degand

• YouTube Bekijk via YouTube

Plot De Smet

De gebroeders 'De Smet' bedachten een systeem om hun leven als alleenstaande mannen zo makkelijk mogelijk te kunnen leiden. Maar als een nieuwe vrouw naar hun straat verhuist, valt hun zorgvuldig opgebouwde balans als een kaartenhuis in elkaar.

avatar van Movsin

Movsin

Genietbaar kortfilmpje waarvan ik toch nog een grappige kronkel in het verhaal had verwacht.

Wordt echter wel goed gemaakt door het trio Audenaert-De Gand-De Ridder in hun laconieke rol.

avatar van John Milton

John Milton

Ik ga het patroon niet doorbreken, vier keer 3,5* op rij. Leuk.

avatar van Film Pegasus

Heerlijke kortfilm die internationaal de nodige prijzen binnen haalde. Het relaas van 3 broers die een gemakkelijk leven leidt waarin alles het gekende ritme volgt. Tot er een vrouw in de straat komt wonen. Best wel leuke kortfilm die vooral mooi aangekleed is. Met een verhaal dat zich perfect leent voor een kortfilm. Leuke ontdekking!

avatar van Fisico

Fisico

Fijne Vlaamse kortfilm met een vleugje satire. Prima acteerwerk van het trio De Gand, De Ridder en Audenaert die met een karakterkop drie vrijgezellen broers spelen. De één is al wat afhankelijker van de ander, maar vast staat dat inmenging van buitenaf taboe is. Dat is buiten Nico gerekend die zich wil losrukken van de familiale leiband en prompt verliefd wordt op zijn nieuwe overbuurvrouw. Leuk ironisch einde overigens.

avatar van adso

adso

John Milton schreef:

Ik ga het patroon niet doorbreken, vier keer 3,5* op rij. Leuk.

Ook ik ga voor de 3½, vermakelijk filmpje!