• 9.375.076 stemmen

Geregisseerd door: Anna Maria van 't Hek

Gesproken taal: Nederlands

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Yab Yum

"The Rise and Fall of World's Most Legendary Brothel"

Yab Yum vertelt het verhaal van het bekende bordeel dat gedoemd was ten onder te gaan. Meer dan tien jaar geleden werd Yab Yum gedwongen haar deuren te sluiten, nadat de exclusieve club werd overgenomen door het criminele circuit. De mensen die ooit de harde kern van de club vormden, kijken nu met een nostalgische blik terug op deze iconische jaren. Levendig vertellen ze hun verhalen – zowel extravagant als pijnlijk – en nemen ze ons mee terug naar de plek waar alles kon wat God verboden heeft.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Geregisseerd door Anna van 't Hek, de dochter van Youp van 't Hek.

Vanaf 25 februari 2021 in de bioscoop (Cinema Delicatessen) en op Picl.

Worlds most legendary brothel? Beetje hoogmoedswaanzin.

Ja wat is jouw top 10 kos, komt Yab Yum daar niet in voor?

Ik zal eens grondig onderzoek doen!

Bioscooprelease is komen te vervallen:

Vanaf 25 februari 2021 te zien op Picl en Vitamine Cineville.

avatar van De filosoof

De filosoof

Zwakke documentaire over het beroemdste bordeel van Nederland (of de wereld), dat in 2010 werd gesloten wegens criminele activiteiten, omdat het geen onderzoeksjournalistiek of interessante bespiegelingen bevat: het bevat slechts interviews met een paar betrokkenen die de bekende clichés oplepelen dat de club onder meer het Nederlands elftal ontving, dat prostituees vaak het vak kiezen vanwege een slechte jeugd en dat bordelen criminelen aantrekken en het topbordeel YabYum aldus de topcriminelen aantrok. Het verrassende is hooguit dat zelfs nu nog steeds niemand durft te praten over wat er precies is gebeurd uit angst voor de criminelen die de zaak overnamen. Wat dat betreft bieden de paar zinnen op Wikipedia daarover zelfs nog meer informatie dan deze documentaire levert. Het maakt deze documentaire volstrekt overbodig.

avatar van ZAP!

ZAP!

Vond het wel een aardig inkijkje, met interessante figuren, altijd leuk.

Wilting deed overigens nog wel een boekje open over de liquidatie van Bertje en dat de politie de daaropvolgende bedreiging van Mieremet aan het adres van baas Theo volledig heeft laten liggen, zelfs al zag hij de ernst ervan wel degelijk in. En het was wel duidelijk dat de onderwereld er op een gegeven moment zo goed als zijn intrek had genomen en dat niet eeuwig goed kon blijven gaan.

avatar van mrklm

mrklm

Documentaire over de opkomst en ondergang van het beroemde Amsterdamse bordeel Yab Yum. Van ’t Hek sprak met eigenaar Theo Heuft, maar ook met verschillende personeelsleden. Samen vertellen die vooral over de hoogtijdagen van Yab Yum want zodra Van ’t Hek doorvraagt over de rol die Nederlandse topcriminelen speelden in de ondergang van de club blijft het (letterlijk) angstvallig stil. Het is aan toenmalig woordvoerder van de Amsterdamse politie Klaas Wilting om dat deel van het verhaal te vertellen dat eigenlijk het meest interessant is, maar die vertelt een algemeen verhaal waarbij hij louter professioneel betrokken was. De beperkte beschikbaarheid van filmbeelden van Yab Yum probeert Van ’t Hek tevergeefs te compenseren met behulp van gestileerde reconstructies. Dat geeft deze documentaire een hoog Ooh La La-gehalte, maar weinig diepgang.

avatar van Waku

Waku

kos schreef:

Ik zal eens grondig onderzoek doen!

.....diepgaand mag ik hopen en aannemen?

avatar van Waku

Waku

3 jaar terug rondleiding gehad in Yab Yum omdat het inmiddels een museum geworden was, dus ik was wel benieuwd naar deze documentaire. Het verhaal van de ondergang en overname door de welbekende criminele namen en maffia was al bekend maar toch blijft het Yab Yum verhaal interessant om te horen uit de monden van vroegere personeelsleden. Leuke documentaire om te zien. Alleen niet chique van mevrouwtje van 't Hek dat op sommige momenten personeelsleden vragen om even te stoppen met filmen als het emotioneel wordt (AIDS) vervolgens net nog even door te filmen.Goedkoop scoren . Jammer.

avatar van missl

missl

Veel grote verhalen maar zodra er interessante vragen gesteld worden, word er niet over gepraat.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Heerlijk Hollands dat de publieke omroep 's middags een documentaire uitzendt over een high class bordeel met misdaadconnecties. Compleet met erotische sfeerbeelden van geheimzinnige naaktmodellen in suggestieve poses. Nu wordt 'Yab Yum' (2020) verder niet spannender dan de gemiddelde shampooreclame, maar je zult op weinig plekken op de wereld meemaken dat sekswerk zo ongegeneerd in je huiskamer komt. De documentaire zelf is meer een filmisch geschoten sfeerportret dan hardcore onderzoeksjournalistiek, want Anna Maria van 't Hek lijkt weinig genegen om de mystiek van deze plek te doorbreken. Ze vraagt zelden door als geïnterviewden het roemruchte verleden door een nostalgische bril bekijken en al helemaal niet wanneer ze hun lippen stijf op elkaar houden als de uiteindelijke teloorgang ter sprake komt. Net als in 'Cannabis' (2020) - enigszins vergelijkbaar qua stijl en toon - wordt dan maar Klaas Wilting opgevoerd om de criminele lijntjes uit te zetten. Maar soit: het neemt niet weg dat 'Yab Yum' (2020) de volle speelduur vermaakt met smeuïge anekdotes over een bijzonder stukje Amsterdamse geschiedenis.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Onverwacht tegenaan gelopen - ik wist wel van het bestaan van de docu af maar er verder geen moeite voor gedaan om te kijken. Gisteravond op NPO tegengekomen en het een kans gegeven, het onderwerp sprak wel tot de verbeelding. En dan blijkt: prima documentaire! Ik weet helemaal niks van het onderwerp af dus het sprak mij enorm tot de verbeelding, interessante, kleurrijke figuren! Dat er soms wat opvulling moet komen met wat vorm-boven-inhoud beelden... ik had er geen last van. Het boeide me van begin tot eind.