• 9.373.072 stemmen

Geregisseerd door: John Hay

Met onder meer: Hugh Bonneville, Keeley Hawes en Sam Heughan

Releasedatum: 16 juni 2022

Plot To Olivia

In het jaar 1962 hebben de excentrieke auteur Roald Dahl en zijn vrouw, de Hollywoodactrice Patricia Neal, zich op het Engelse platteland teruggetrokken. Terwijl Dahl met zijn kinderverhalen worstelt, maakt Neal zich op om in 'Hud' te acteren, een rol die haar uiteindelijk een Oscar zal opleveren. Maar het noodlot slaat toe voor de geliefden. Hun dochtertje Olivia komt te overlijden.

Aangekocht door Paradiso Entertainment Nederland. Release in 2021.

avatar van YUER

YUER

ik weet het niet echt dubbel gevoel maar toch een film met happy end

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

kappeuter schreef:

Aangekocht door Paradiso Entertainment Nederland. Release in 2021.

Release is inmiddels verschoven naar 16 juni 2022.

avatar van Stephan123

Stephan123

In de sneak preview gezien van Pathé.

Mooie film over Roald Dahl in de jaren 60.

avatar van Martin Minderaa

Martin Minderaa

De menselijke kant van Roald Dahl. Moeilijke man, maar dat zijn alle grote schrijvers.

avatar van ratatouille

ratatouille

Meer van verwacht. Rare opening credits met een irritante harde score die je te vaak gedurende de hele film nog terug hoort. Het verhaal is tragisch en er wordt goed geacteerd maar de film raakt me niet. Jammer

avatar van scorsese

Redelijke film over een koppel die hun dochtertje op jonge leeftijd verliezen. Een soort van dubbele biopic over schrijver Roald Dahl en actrice Patricia Neal, maar nog meer een film over rouwverwerking. Oerdegelijk, maar iets te veel binnen de lijntjes en allemaal al eens eerder gezien.

avatar van Fisico

Fisico

Een film die inderdaad meer draait om rouwverwerking dan over Dahl of Neal zelf. Al is het natuurlijk wel een extra fijn pigment om in de achtergrond hun professionele bezigheden te zien. Opvallend wel dat ze beiden zelfs een hoogtepunt bereiken, zij met de film Hud en de bekroning ervan op de Oscars, en hij met zijn doorbraak met Sjakie, nadat ze door zo'n diep dal gingen bij het verlies van hun dochter Olivia.

Wat net voor beiden die klik gemaakt heeft, zag ik niet of onvoldoende terug in de film, daarvoor was de film te luchtig ondanks de dramatische gebeurtenissen uiteraard. Een film over een zwaar onderwerp, maar toch eentje redelijk op kindermaat voor beginnende tieners. Jammer ook dat er weinig aandacht was voor Theo, het broertje. Letterlijk zelfs, want veel meer dan in de speelpark zitten, zag ik hem niet doen. De scènes die me het meest aangrepen was toch de emotionele verwaarlozing van Tessa door Roald Dahl. Intriest.

Verder een typisch sfeervolle Britse film on the countryside. Daar hou ik wel van. Prima vertolking overigens van Bonneville die ik overigens steeds zeer graag zie opduiken in films, maar nimmer zal aanduiden als favoriete acteur. Verkeerdelijk wellicht...

avatar van AniSter

AniSter

Nooit geweten dat Dahl zo'n 'karakter' had. De moeilijke periode duurde iets te lang in deze film. Het boek van Dahl en de film van Neal hadden wat meer aandacht mogen krijgen.