• 9.369.690 stemmen

Geregisseerd door: Maya Zinshtein

Met onder meer: Cihan Tilki

Gesproken taal: Arabisch en Hebreeuws

Plot Ad Sof HaOlam

Deze verkenning van de controversiële band tussen evangelische christenen in Amerika en Israëlische Joden begint in een verarmd mijnstadje in Kentucky. Na zijn schietoefeningen spoort een jonge predikant de gelovigen aan te collecteren voor het International Fellowship of Christians and Jews, de grootste liefdadigheidsinstelling van Israël.

avatar van Mr Thee

Mr Thee

Gisteren zag ik deze IDFA docu online op het festival. Qua vorm niet heel verrassend. Qua inhoud boeide de docu me genoeg: Trump, Netanyahu en de bizarre rol van Evangelisten, tv-dominees en een arme gemeenschap in Kentucky. Het blijft goed om te realiseren hoe gedreven men kan raken door een godsdienst/ bekeringsdrang. Niet dat dit me geheel onbekend was, maar het blijft indrukwekkend hoe belangrijk geld en macht is in de USA / de wereld. De drang om te evangeliseren is enorm en gaat aan veel zaken voorbij. Zelfs als "gematigde" Joden melden dat het wellicht helemaal niet zo heilzaam is wat de Evangelisten beogen, zet de dominee glimlachend door. De kant van de Palestijnen blijft wat onderbelicht. Dit is, gelet op de focus op de "kleine man in Kentucky" niet heel vreemd. De Q&A online is erg leuk doordat velen op een andere plek de film zagen en de geïnterviewden ook ergens op de wereld zaten (reg. en cameraman zaten in USA en ....) klaar om antwoord te geven.

avatar van tbouwh

tbouwh

Was volgens mij VPRO keuze, dus dan komt 'ie mogelijk nog wel op tv.