• 9.372.182 stemmen

Geregisseerd door: Gregory Samson

Met onder meer: Lodewijk Walther Boer, Evelien Jansen

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Disconnect

De relatie tussen Anja en David loopt stuk, zoals relaties dat soms doen. Anja kan niet accepteren dat haar relatie met David voorbij is, maar hij hakt zelf de knoop ook niet door.

avatar van John Milton

John Milton

Disconnect - npostart.nl

Lichting 2020: Gregory Samson over Disconnect - Filmkrant

Gregory Samson houdt van experimenteren; nieuwe dingen uitproberen. Voor Disconnect gebruikte hij en zijn team een animatietechniek die nog in de kinderschoenen staat: via een zogeheten game engine (het digitale geraamte van een videogame) en aan de hand van hypermoderne pakken ging het animatieproces ineens een stuk sneller. “Dit is zo handig en zo gaaf, en je hebt zo snel resultaat.”

Disconnect laat zich omschrijven als een abstract drama waarin twee geliefden (gespeeld door twee dansers) hun relatieperikelen uitbeelden in dansvorm.

Voor mij was dit toch te vervreemdend om er geïnvesteerd in te raken. Dan raakte die andere short Sisters die ik gisteren zag en die onderlinge band en een vreselijke thuissituatie in dans laat uitbeelden, me oneindig veel meer.

Maar goed dat hij als filmmaker experimenteert aan de grenzen van het medium, moet hij vooral doen nu het nog kan, zoals zijn docent terecht opmerkte.