• 9.371.614 stemmen

Inside the Murder Trial: The Disappearance of Margaret Fleming (2020)

Documentaire / Misdaad | 120 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Documentaire / Misdaad

Speelduur: 120 minuten (miniserie, 2 delen)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Matt Pinder

Met onder meer: Edward Cairney, Avril Jones, Ian Duguid

Plot Inside the Murder Trial: The Disappearance of Margaret Fleming

De documentaire volgt het proces van Edward Cairney en Avril Jones, beschuldigd van de moord op de 35-jarige Margaret Fleming. De kijker krijgt zicht op het werk van de politie, maar ook op de verdedigende partij. De kwetsbare vrouw werd opgevangen door Cairney en Jones in een afgelegen huis aan de Schotse kust. Bij de ondervraging van vrienden en familie van Margaret blijkt dat ze haar niet meer hebben gezien sinds 1999. Cairney en Jones worden ervan verdacht haar te hebben vermoord en gedurende 16 jaar haar uitkering te hebben geïnd.

avatar van mirjo 2

mirjo 2

Interessante docu. Dat met name Cairney geen lieverdje is wordt gaandeweg wel duidelijk en vooral het verblijf in een Londens hotel op de dag dat er vanuit hetzelfde hotel een brief van het vermeende slachtoffer werd gestuurd is een punt in hun nadeel.
Van de andere kant is er geen enkel bewijs dat zij hebben gemoord; en sterker nog, is er geen enkel bewijs dat er überhaupt een moord is gepleegd.

Op grond daarvan blijf ik met een wat dubbel gevoel zitten na de jury uitspraak. Die was overigens niet unaniem. Is dat in GB toegestaan? Ik meen te weten dat in bijv. de VS een uitspraak unaniem moet zijn.

avatar van Movsin

Movsin

Ten uitzonderlijke titel mocht de camera binnen in de rechtzaal, zodat dit geen nagespeelde documentaire is maar in real time en met de voornaamste betrokkenen.

Ge vraagt u af hoe het mogelijk is dat de afwezigheid van Margaret Fleming niet eerder werd opgemerkt en dat er een toeval nodig was om de administratie te doen veronderstellen dat er al die tijd een uitbetaling werd gedaan aan een persoon die de sommen nooit inde en misschien niet meer leefde.

Interessant om volgen en inderdaad wat bedenkingen bij de beslissing van de jury.