• 9.372.934 stemmen

Geregisseerd door: Martina Sakova

Met onder meer: Eliáš Vyskočil, Pavel Nový en Liana Pavlíková

Gesproken taal: Slowaaks, Duits en Tsjechisch

Plot Summer Rebels

Jonas wil per se de zomer doorbrengen in Slowakije met zijn coole opa Bernard, maar eenmaal daar blijkt alles anders. Opa is chagrijnig en drinkt te veel, maar gelukkig ontmoet Jonas de avontuurlijke Alex. Hij heeft de tijd van zijn leven, totdat opa door zijn toedoen in de gevangenis belandt en Jonas alles op alles moet zetten om de boel te redden.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Neutraal ingestapt om te kijken en verbijsterd na een tijdje de knop omgedraaid: zeldzaam slechte film.

Dit kind heeft geen leven! Een normaal, gezond jongetje wordt regelmatig door zijn moeder afgeblaft, want deze "pedagogische" muts denkt elke keer het kleinere broertje te moeten beschermen en dus krijgt hij steeds straf ten onrechte. Een opa, die een paar schoppen onder zijn kont verdient: wat vakantie had moeten worden, vlucht van huis, is er nog erger: opa hangt de hele dag in zijn stoel, ik kon er niet langer naar kijken.

Kinderen die deze film zien, zullen terecht denken dat ze naar gekkies kijken, die hun pilletje vergeten zijn in te nemen 's morgens.

De jongen Jonas is voor mij de echte held, de volwassenen sporen niet en dus is deze film niet leuk, maar weerzinwekkend, absoluut geen toegevoegde waarde, maar zelfs kwalijk voor kinderen. Nul punten, die halve is voor de vorm, zodat deze duidelijker geplaatst wordt.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Ik heb deze film bekeken op: www.sooner.be. Ik vond het ergens wel leuk. Ik zie graag films met kinderen, dusja. Alleen had ik gehoopt dat het verhaal van de opa in de gevangenis sterker zou geweest zijn. Maar dat verhaal van de gevangenis heeft misschien maar 2,3 MINUTEN geduurd. En dan was het nog een misverstand. Maar het was wel een mooi einde.