• 9.373.363 stemmen

Inside the SS (2017)

Documentaire | 129 minuten (miniserie, 3 delen)

Genre: Documentaire

Speelduur: 129 minuten (miniserie, 3 delen)

Geregisseerd door: Serge de Sampigny

Met onder meer: Kurt Barkhausen, Fernand Costamagna, Stefan Ashton Frank

Plot Inside the SS

Hitler creëerde de SS in 1925 als een privéleger dat hem tot de dood trouw zou blijven. De jonge Duitse vrijwilligers die er lid van werden, droomden van een plek in de raciale elite van het Derde Rijk. Ze werden onderworpen aan intense propaganda en kregen de leiding over de concentratiekampen van het regime. Deze fanatieke activisten werden al snel criminelen die het gemunt hadden op communisten, joden en alle echte en ingebeelde vijanden van het nazisme.

avatar van Tarkus

Tarkus

Interessante documentaire over de SS.

Ondertussen heb ik al zovele documentaires gezien dat het zelden voorvalt dat alles nieuw is voor me.

Vele beelden komen steeds weer terug, en dat is ook hier het geval.

Wat echter wel interessant is aan deze documentaire is zijn de interviews met de oud SS-ers, die nog in leven waren bij het maken van deze docu.

Sommigen hebben berouw, anderen zijn nog steeds even fanatiek als destijds.

Het is natuurlijk geen mooie geschiedenis maar ik kan deze documentaire aanbevelen voor iedereen, alleen al omdat dit zich niet mag herhalen !!