• 9.373.147 stemmen

Le Chrysanthème Rouge (1912)

Komedie / Romantiek | 15 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Léonce Perret

Met onder meer: Suzanne Grandais en Léonce Perret

Gesproken taal:

Plot Le Chrysanthème Rouge

Een vrouw vertelt haar twee concurrerende vrijers dat ze zal trouwen met degene die haar favoriete bloemen bij haar brengt. Fanatiek brengen de twee mannen zoveel bloemen als ze maar kunnen. Als de vrouw onthult dat haar favoriete bloemen rode chrysanten zijn, neemt een van de concurrenten drastische maatregelen.

avatar van dimi303

dimi303

In Film > Overige films > Les Chrysanthème Rouge (1912):

Les Chrysanthème Rouge was één van de kortfilms die werd vertoond op een filmconcert in BOZAR, December 2008. Het filmconcert was een ode aan het werk van Satie, Cage en Ensor. De kortfilms werden vertoond onder muzikale begeleiding van een pianist en een sopraan. Les chrysanthème Rouge is een 15 min. durende Franse kortfilm van Léonce Perret uit 1912. Hierin is de hoofrol weggelegd voor de Franse actrice Suzanne Grandais die haar hart zou wegschenken aan de man die haar de juiste bloemen bracht. Door een wat dramatische wending krijgt ze de juiste bloemen van één van haar aanbidders waardoor ze voor eeuwig haar hart aan hem schenkt. Dit is voor mijn nog steeds één van de mooiste kortfilms die ik al heb mogen zien.

Tot nu toe heb ik deze nog nergens terug gevonden om nog eens te zien.

heel erg bedankt