• 9.373.540 stemmen

De Man in de Linnenkast (2003)

Fantasy | 10 minuten

Genre: Fantasy

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Tallulah Hazekamp Schwab

Met onder meer: Niek Pancras en Sacha Bulthuis

Gesproken taal: Nederlands

Plot De Man in de Linnenkast

Een eenzame, sombere en betekenisloze man ontdekt in zijn zojuist betrokken appartement een bijzondere kast. Achter de zware houten deuren blijkt zich een complete tuin te bevinden. De ontdekking geeft nieuwe glans aan zijn bestaan, totdat andere bewoners van zijn paradijsje zich aandienen en het verhaal een gruwelijke Roald Dahleske wending krijgt.

avatar van John Milton

John Milton

De man in de linnenkast | Korte film - YouTube

Narnia meets Roald Dahl then? Een soort van, zou ik zeggen, en ik mag dit soort absurde, lichtelijk surreële uitwerkingen van vreemde gedachtenspinsels graag zien. En aangezien ik zelf ook in een appartement op drie hoog woon, zou zo’n kast die je naar een mooi tuintje brengt een flinke uitkomst zijn

Zolang de droom geen nachtmerrie wordt, uiteraard.