• 8.897.028 stemmen

Met onder meer: Freek de Jonge, Sophie van Winden en Quiah Shilue

Gesproken taal: Engels en Nederlands

Releasedatum: 19 november 2020

Plot De Vogelwachter

Een oude man werkt al bijna een halve eeuw moederziel alleen op een eilandje vol vogels midden op de oceaan. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkig bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Vogelwachter

Jonge vogelwachter

Distributeur September Film brengt de film in 2020 uit in de bioscoop.

Vanaf 5 november in de bioscoop

avatar van gotti

Fijne trailer.

avatar van gotti

En een kleine voorspelling: Herman Finkers en Freek de Jonge gaan beiden strijden om een Kalf.

avatar van Thiver

Thiver

gotti schreef:

Was leuk geweest, maar helaas: geen van beiden zijn genomineerd.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Prachtig - nooit gedacht dit te gaan zeggen over iets waar Freek de Jonge in meedoet.

Heerlijk trage cinema voor barre tijden: wát een rust, wát een mooie shots! En dus Freek de Jonge: waar ik normaal geen fan hem ben, doet hij het hier fantastisch. De Vogelwachter doet gelukkig niets met dat absurdistische zwijgen uit films van Jos Stelling waar ik niet zo van hou - ja oke, heel even tegen het einde toe,

Ruik de zee, ruik de waarschijnlijk wat muffe lucht in het vogelwachtershuisje: de cinema van de zintuigen. Wat ik zei: ik ben geen fan van Freek de Jonge maar ik kon hierin alleen maar van hem gaan houden.

Ontzettend mooi. 4,5*

avatar van Walter S.

Walter S.

Ik heb teveel trage cinema gezien de laatste tijd waardoor ik echt heel allergisch voor trage films ben momenteel.

Verder best aardig hoor, maar wat ik zeg, trage films, ik trek ze even niet meer. Nog 5 dagen, dan is mijn unltd pas periode weer voorbij. Over Marionette lees ik dat ie traag is, over Lizzie lees ik dat ie traag is en de film over de 7 van Chicago lees ik niks over, maar dat zal ook wel weer een trage film zijn.

Graaf Machine

Dit is niet alleen traag, maar het leidt verder ook nergens toe. Zal wel heel veel symboliek in zitten of zo, maar ik vond het vooral van doe maar wat. En dan die periode dat dat huisje half onder water staat (toch echt wel twee meter water ofzo, waar sloeg dat op?), en er plotseling geen fatsoenlijk licht meer is... ga dan gewoon meteen theater maken, maar doe niet net of je een film maakt.
Nee, dit kan best kunst zijn, of diepzinnig, of contemplatief, maar een fijne film is het niet.
Om mooie duin/zee-landschappen te aanschouwen weet ik de weg wel in dit land.

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Leuke en mooie film, aanrader!

avatar van mrklm

mrklm

Een man woont en werkt al ongeveer een halve eeuw op Banty Island, een fictief vogelreservaat waar hij dag in dag uit de vogelpopulatie telt en per radio doorgeeft. We weten niets over zijn achtergrond en een half dozijn slecht uitgewerkte halfbakken ideeën later zijn we niets meer over deze zonderlinge man te weten gekomen. Freek de Jonges gemanierde vertolking onderstreept zijn beperkingen als acteur en hij is dan ook niet in staat om dit bijzonder rustig voortkabbelende, oppervlakkige drama nog enige schijn van diepgang te geven.

avatar van Richardus

Richardus

Graaf Machine schreef:
Om mooie duin/zee-landschappen te aanschouwen weet ik de weg wel in dit land.

avatar van HK Senator

HK Senator

[/quote] Gewoon naar Terschelling dus, dat huisje is het drenkelingenhuisje daar op het strand tussen paal 23 en 24. Geen idee eigenlijk of dat bij springtij/stormvloed 2m water neemt... [/quote]

Volgens de aftiteling gefilmd op Texel.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Lijkt me erg fijn.

HK Senator schreef:

Weinig natuur ook. Je moet wel in een torenflat hoog wonen om hier natuur in te zien.

Gewoon stompzinnig drama, met de nadruk op stompzinnig.

avatar van HK Senator

HK Senator

Graaf Machine schreef:

Gewoon stompzinnig drama, met de nadruk op stompzinnig.

Wellicht woon je zelf 10 hoog achter? Ik zag zee, strand, duinen en een ontelbare hoeveelheid aan diverse vogels langs komen. Persoonlijk noem ik dat natuur. Ook de reden waarom deze vogelwachter daar al tientallen jaren woont heeft alleen maar met de natuur te maken.

HK Senator schreef:

En dat had je in twee seconden kunnen zien. De hele film lang was dat het enige natuur wat je zag. Onveranderlijk.

Als ik anderhalf uur naar een zelfde plekje bos kijk, zie ik ook weinig natuur.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Als ik de naam Freek de Jonge al zie staan, dan gaat bij mij de zin al over. Ik kan er niks aan doen maar kan niet naar die man kijken. Heb ook helemaal nooit om zijn zo genaamde cabaret kunnen of hoeven lachen. Als ik hem in een film zie spelen dan krijg ik automatisch beelden van hem op het podium voor ogen. Een zure man die niet kan verkroppen dat er betere cabaretiers dan hem zijn.

mcdaktari schreef:

Dus dan kan hij je hier eigenlijk alleen nog positief verrassen.

avatar van Firecrest

Firecrest

Matige en goedkoop gemaakte film met een mompelende Freek de Jonge, die vooral zichzelf speelt en als bioloog niet erg geloofwaardig is.
Van de natuuropnames hadden ze ook wel wat meer kunnen maken, er waren vooral veel krijsende meeuwen te zien, en wel dezelfde soort die in alle kuststeden een ware plaag is. Het absurdistische zwijgen als de bioloog gezelschap krijgt aan het eind komt nogal gekunsteld en onnatuurlijk over.
Wel fijn was het onverwachte open eind zodat de kijker zich niet verder hoeft te bekommeren over het lot van deze wel erg zonderlinge bioloog.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Totaal niet mijn ding: noch de film, noch de hoofdpersoon, noch de regisseur (ken ook haar boeken).

Het enige dat ik mooi en interessant vind: Het Waddeneiland!!! Maar die bezoek ik liever zelf.

avatar van ZAP!

ZAP!

mcdaktari schreef:

...Een zure man die niet kan verkroppen dat er betere cabaretiers dan hem zijn.

Tegenwoordig, misschien. Maar probeer zijn voorstelling 'De Ontlading' eens (op YT te vinden). Hij was toen echt steengoed en grappig!

Deze film lijkt mij wel wat, waarschijnlijk kan ik 'm morgen / overmorgen terug kijken...

avatar van Banjo

Banjo

mcdaktari schreef:

Een zure man die niet kan verkroppen dat er betere cabaretiers dan hem zijn.

Hij was vroeger wel heel goed

Ik heb de film aanschouwd en liet mij gewoon mee voeren op de golven en pikte mee wat ik vond..

Trouwens ik had liever Hans Dorrestijn (Baardmannetjes) hier in gezien.

avatar van dagodewerd

dagodewerd

Ik hou heel erg van dit soort films hoewel het vanaf de storm wel wat minder is. Toch leuk en het kijken zeker waard.

avatar van Movsin

Movsin

Mooi, dit filmpje over "tevreden zijn met" en "gelukkig zijn met".

Goed camerawerk, soundtrack en best deze bijzondere man in bijzondere omstandigheden het volgen waard.

Freek de Jonge doet dat puik.

avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

Een heel puike prestatie van Freek de Jonge!

Er gebeurt weinig en toch bleef ik gekluisterd aan het beeld. Mooi ook dat de film een open einde heeft.

avatar van DoctorMovie

DoctorMovie

Volgens de aftiteling gefilmd op Texel.

Ik zou de film overigens niet drama, komedie noemen maar natuur, drama met een vleugje fantasy. [/quote]

Vleugje fantasie ? Het is één en al fantasie ! En saai acteerwerk van ouwe Freek, word tijd dat ie ermee ophoud

avatar van DoctorMovie

DoctorMovie

Beetje saai fantasie verhaaltje met Freek de Ouwe die ook saai acteerwerk laat zien, het lijkt net of ie iets leest van een groot whiteboard op een schoolse manier die de scriptgirl(boy) voor z'n neus houd. Verkeerd gecast vind ik maar waarschijnlijk is de Jonge gecast vanwege zijn bekendheid om de film goed op de markt te brengen. De natuur beelden vallen tegen, wat meeuwen in de lucht, de branding, de duinen, wat avond opnames maar niet iets spectaculairs, had ik met m'n iPhone ook kunnen maken tijdens een strandwandeling. Ik hoop dat de productie de sets goed hebben opgeruimd en gladgestreken want er is wat plastic troep het eiland opgesleept (en waar komt de stroom voor licht en radio vandaan) Bekeken op Filmbox. Een 1,5 voor de moeite

avatar van Robi

Robi

Ik waardeer vooral dat deze film anno 2020 nog gemaakt is. Dit soort surrealistische films waarin maar heel weinig gebeurt zijn tegenwoordig heel zeldzaam omdat er maar een klein publiek voor te vinden is en er dus weinig geld aan te verdienen valt. Een observatie van Freek de Jonge als vogelwachter op een klein eilandje. Maar als film stelt het helaas toch te weinig voor. Het verhaal is vooral te matig en niet interessant genoeg om een speelfilm lang te blijven boeien. Het mist ook een spanningsboog en iets om naar toe te werken. En als er dan uiteindelijk eens iets gebeurt, gaat dat ook weer snel als een nachtkaars uit. Een film die ik denk ik toch weer snel ga vergeten.