• 9.372.151 stemmen

Mijn Vader Is een Saucisse (2021)

Familie / Komedie | 80 minuten

Genre: Familie / Komedie

Alternatieve titels: My Dad Is a Sausage / Mijn Vader Is een Worstenbroodje

Oorsprong: België

Geregisseerd door: Anouk Fortunier

Met onder meer: Johan Heldenbergh, Savannah Vandendriessche en Hilde De Baerdemaeker

Gesproken taal: Nederlands en Frans

Releasedatum: 28 oktober 2021

Plot Mijn Vader Is een Saucisse

De twaalfjarige Zoë is beste maatjes met haar vader. Wanneer hij in een bevlieging zijn baan als bankier opgeeft en besluit professioneel acteur te worden, komt het tot een ruzie tussen haar ouders. Zoë heeft als enige vertrouwen in het plan van haar vader en wil hem helpen zijn doel te bereiken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Aangekocht door Paradiso Entertainment Nederland. Releasedatum nog niet bekend.

Fisico

De film is geselecteerd voor het Cinequest Film & Creativity Festival dat elk jaar plaatsvindt in San Jose, in de staat Californië. Het FF loopt dit jaar van 20 tot 30 maart 2021.

Het scenario is van Jean-Claude van Rijckeghem, gebaseerd op het gelijknamige boek van Agnès de Lestrade.

Vond dit eigenlijk wel een prima film. Enig minpuntje, de rol van die doemdenker/klimaatactivist. Die vond ik maar niets.

Fisico

Volgens mij heeft Kas autisme, niets meer, niets minder. Kadert zijn gedrag wat.

Fisico

Deze, hoe kan het ook anders, heb ik samen met mijn dochter gezien. Lekker innig de serieuze verantwoordelijke structuur van mama opzij schuiven en meegaan in de ondoordachte ideeën van de papa. Het helpt natuurlijk dat mama veel in het buitenland zit.

Erg fijne familiefilm dus die je doet dromen om het vaste rollen- en verwachtingspatroon overboord te gooien. Willen we dat niet allemaal eens, dat gek doen en echt doen wat je altijd al wou doen, maar gewoon niet meer durft? Omdat het financieel niet kan, relationeel of omdat de maatschappij dat ook niet verwacht van jou.

Johan Heldenbergh heeft wel wat meer in zijn mars dan dit, maar kan me voorstellen dat dit een leuk tussendoortje was. Onderhoudend en grappig bij momenten, zeker ook de opmerkingen van de meer volwassen dochter Fien.

Fijn einde ook dat gelukkig niet de melige onrealistische toer opgaat, lekker down to earth met een prima compromis. Even dacht ik dat zijn carrière van de grond ging gaan met die rol van Bergerac. Gelukkig deed dit dat niet.

avatar van ibendb

ibendb

Gewoon een erg schattige film.

Het is allemaal was rough around the edges en het script is net niet dat. Het ging me op een gegeven moment iets te gemakkelijk voor de personages en niet iedereen acteert overtuigend.

Dat gezegd zijnde kan ik beginnen aan de positieve kant. Als deze film je geen warme glimlach doet krijgen weet ik niet wat wel.

Hilde De Baerdemaeker bewijst dat ze gewoon een erg fijne actrice is en Johan Heldenbergh heeft plezier in de rol. Een paar keer hardop gelachen en een fijn gevoel achteraf.

Geslaagd.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Vandaag te zien op TV > NPO3 > 15:21 uur

avatar van mrklm

mrklm

Zoë [Savannah Vandendriessche] heeft moeite om haar draai te vinden op de nieuwe school. Het helpt niet dat thuis iedereen vooral met zichzelf bezig is: haar vader Paul [John Haldenberg] heeft een saaie baan bij de bank, haar moeder [Hilde De Baerdemaeker] reist de wereld af zaken te doen voor de bonbonfabriek van haar vader [Serge-Henri Valcke], zus Fien [Jade de Ridder] is de ijdelheid zelve en broer Kas [Ferre Vuye] gaat volledig op in milieuactivisme. Tot een ‘tweede oerknal’ Paul doet besluiten om zijn baan op te zeggen en een oude droom na te jagen: een acteurscarrière! Zoë leert zo een andere kant van haar vader kennen. En onvermijdelijk ook van haar familie, … en haarzelf! Een heerlijk familiedrama dat het cliché van “even terugspoelen” een originele impuls geeft en een hartverwarmende, maar luchtige boodschap heeft over het belang van familie en samen zijn.

avatar van K. V.

K. V.

Dit was nog een leuk filmpje. De titel doet iets doms verwachten, maar vond de film toch reuze meevallen. Cast deed het prima en de film zag er goed uit. Die tussenanimaties waren nog leuk gedaan.

De speelduur was goed, niet te lang en niet te kort.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1948 berichten

Dit is een zeer amusante familiefilm.

Iedereen doet echt zijn best en de dialogen zijn vaak grappig en sterk.

Verder stelt het allemaal niet zo heel veel voor, maar dat hoeft ook niet altijd.

Gewoon een leuke komedie.

avatar van stratmans

stratmans

leuke familiefilm, hartverwarmend

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Daarjuist bekeken. Ja het was wel mooi. Ik heb hem op streamz bekeken en eigenlijk wou ik het zien, om Hilde De Baerdemaker eens in een andere film of serie te zien. Ze speelde in familie, die ik bekijk via vtmgo. Dus hoe was ze in een andere film/serie?

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Best nog fijne familie-komedie, met goeie rol van Savannah Vandendriessche als Zoë, ook met het vertellen, waarbij de tekeningen/collages tussendoor ook pluspunt waren.