• 9.372.253 stemmen

The Angel of Auschwitz (2019)

Biografie / Oorlog | 101 minuten

Genre: Biografie / Oorlog

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Terry Lee Coker

Met onder meer: Noeleen Comiskey, Steven Bush en Hayley-Marie Axe

Plot The Angel of Auschwitz

Het waargebeurde verhaal van de gevangen Poolse vroedvrouw Stanislawa Leszczynska. Kort na haar aankomst wordt ze gedwongen om de meedogenloze Dr. Mengele in het kampziekenhuis te assisteren. Ze ontdekt dat hij experimenteert met kinderen en zwangere vrouwen en ze belooft alles te doen om zoveel mogelijk kinderen ter wereld te brengen en te redden. Onder de meest bizarre omstandigheden werkt ze aan haar goddelijke taak in de hel.

Stanislawa Leszczynska

Josef Mengele

Josef Mengele Senior

Karl Mengele

avatar van Tarkus

Tarkus

Gebaseerd op ware gebeurtenissen, dat klopt wel, maar nogal slecht uitgewerkt vind ik.

Vooral de scènes in Auschwitz zijn amateuristisch, het lijkt meer op een toneelstuk dan een film, de decors zijn onrealistisch en lijken allemaal op elkaar.

Ook het personage Mengele wordt niet erg overtuigend gebracht, het leek soms wel of het een komedie was waar je naar keek.

Het verhaal van de vroedvrouw is nieuw voor me, en zou dus wel kunnen kloppen, wat Mengele betreft dat is dan wel waarheidsgetrouw, maar nogmaals, slechte acteurs (er zijn er 2 die de rol vertolken, één in Auschwitz en één na de oorlog wanneer hij op de vlucht is).

Vind deze film dus niet goed gemaakt met bovendien weer de grootste fout dat iedereen Engels praat.

Films als deze zouden gemaakt moeten worden door Duitse cineasten met Duitse acteurs, ze hebben in Duitsland al meerdere malen bewezen dat ze goed zijn in het vertellen en verfilmen van hun eigen, weliswaar niet zo mooie, geschiedenis.

Ik geef dus een onvoldoende voor deze film, alleen omdat ik weet dat het verhaal van Mengele klopt, toch 2 sterren.

avatar van Gerrit1960

Gerrit1960

Vond het geen beste film. Matig tot slecht acteerwerk. Slechte entourage. Ben het met Tarkus eens.

Jammer dat 'Duitsers' Engels praten.

avatar van Theunissen

Wordt daarin wel het nummer "Angel of Death" gedraaid

avatar van stinissen

Vreselijke slechte film soms meer een fout toneel stuk.

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik vond de documentaire van Mengele een stuk beter dan deze wel heel erg saaie film. Had inderdaad ook in de Duitse taal gemoeten.