• 9.374.749 stemmen

Documentaire | 38 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Gerrit van Elst

Met onder meer: Gerrit van Elst, Gerritje Petronella van Elst-Slijkhuis, Dirk van Elst

Plot Mijn Ouders en Ik

Gerrit van Elst besluit filmmaker te worden. Hij gaat in Amsterdam wonen. Dat zet de zeer tedere band met zijn ouders onder spanning. “Mijn Ouders en Ik” is een openhartige en emotionele poging van zoon en ouders om elkaar te begrijpen en los te laten. In 2004 zal Van Elst de documentaire integreren in een nieuw portret over zijn dan hoogbejaarde ouders: “Ik en Mijn Ouders - Mijn Ouders en Ik.”

avatar van mister blonde

mister blonde

Geweldig tijdsdocument. Die inrichting, auto’s, kapsels en spullen zijn alleen al goud waard. Maar dat is bijvangst. Het gaat over een zoon en ouders die uit elkaar gegroeid zijn en en na deze film weer een stukje dichter naar elkaar zijn gegroeid. het gaat over volwassen worden, ouder zijn en dagelijkse routines om… maar wat om handen te hebben. Grappig, persoonlijk, écht en heel mooi. Heel benieuwd naar de veel bekendere ‘sequel’. Briljant in zijn eenvoud. Na de 7up serie het beste in zijn soort. Wat weinig stemmen trouwens. Dit moet je toch ook gezien hebben voor of na film uit 2004?

mister blonde schreef:

Dat komt doordat deze film pas in 2019 is toegevoegd aan de site.

Daarvoor stonden we geen films toe met een speelduur korter dan 45 minuten.

De film staat trouwens als extra op de dvd van Ik en Mijn Ouders, Mijn Ouders en Ik.

avatar van mister blonde

mister blonde

Nee dat is waar. Maar dan nog. Je kunt ze niet los zien van elkaar toch (lijkt me tenminste)? Die dvd heb ik op aanraden van jou gekocht trouwens jaren geleden.

Echt veel zin in Ik en Mijn Ouders. Als die nog beter is, dan is het toplijstjes werk (alhoewel ik twijfel of ie ook mijn top 10 bereikt).