• 9.377.368 stemmen

Mektoub, My Love: Intermezzo (2019)

Drama / Romantiek | 240 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Alternatieve titel: Destiny, My Love: Second Song

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Abdellatif Kechiche

Met onder meer: Shaïn Boumedine, Ophélie Bau en Salim Kechiouche

Gesproken taal: Frans

Plot Mektoub, My Love: Intermezzo

"The controversial 4-hour musical and hypnotic interlude from Kechiche's Mektoub saga that never came out!"

We zien hoe het Amin Yasmine en diens vrienden vergaat na de gebeurtenissen uit 'Canto Uno'. De zomervakantie loopt ten einde. Amin brengt veel avonden door met Charlotte, de voormalige vriendin van zijn neef, en houdt deze ontmoetingen voor iedereen geheim. Zijn intussen zwangere jeugdvriendin Ophélie vertrouwt hem al haar problemen toe. Zij weet echter niet of ze het kindje wil houden.

timmienoelie

Op Cannes zijn de tere zieltjes blijkbaar diep geshockeerd. Kan al niet meer wachten!

tbouwh

Ik zag het ja. Alle mannelijke recensenten bij Variety, IndieWire, Hollywood Rep moeten wel eensgezind los of ze raken hun baan kwijt.

Wil niet zeggen dat ze ongelijk hebben, maar bij de vorige gebeurde natuurlijk exact hetzelfde en dat bleek een prachtfilm.

timmienoelie

Vind die self-righteousness bij de critici vooral heel triest.

avatar van nummer2

nummer2

Lees zo snel vooral dat men het punt niet echt ziet van 3.5 uur club- en strandscene. Echt gekwetste zielen zag ik zo gauw niet.

Ben wel benieuwd naar de film. Canto Uno was toch wel erg fraai gemaakt.

avatar van Malick

Malick

Het vorige deel is in veel landen enthousiast ontvangen.

Hier de persconferentie waarin vrijwel alleen Kechiche aan het woord is en er best wel pittige vragen worden gesteld. Lijkt me een ontzettend dominant mannetje. Overigens is hoofdrolspeler Ophélie Bau bij de première weggelopen bij een zeer expliciete scène die meer dan 10 minuten zou duren. Vervolgens was ze een dag later niet bij de fotoshoot en ook niet bij de persconferentie. Hier gaat volgens mij geen distributeur zijn vingers aan branden ...

In Canto Uno stond Amin centraal en nu in Intermezzo Ophélie.

nummer2 schreef:

Heb ik inderdaad ook vooral gelezen. Vind het wat een flauwe kritiek. Het kan je ding niet zijn, maar, met deel 1 in mijn achterhoofd, zie ik niet in hoe die lang uitgesponnen club-en strandscènes saai, en dus "zonder punt", kunnen zijn, puur op esthetisch/vormelijk vlak gezien dan. Je komt toch niet naar Cannes voor "Character Development" en dat soort luidruchtige banaliteiten?

tbouwh

Dat van Bau vind ik wel interessant, in die zin dat CU ook al een expliciete beginscène bevatte en je toch denkt/hoopt dat een actrice heeft kunnen beslissen of ze die 15 m zo wilde filmen.

nummer2 schreef:

Ben wel benieuwd naar de film. Canto Uno was toch wel erg fraai gemaakt.

Waar ik keek lag heel, heel veel nadruk op één specifieke scène (zie ook hierboven).

avatar van nummer2

nummer2

Malick schreef:

In Canto Uno stond Amin centraal en nu in Intermezzo Ophélie.

Als de actrice wellicht niks te zeggen heeft over een dergelijke scène zou ik daar persoonlijk ook wel moeite mee hebben. Moet je als regisseur ook niet willen denk ik. Maargoed, afwachten dan maar.

Ik zie zelf wel de waarde van 3.5 uur strand- en clubscènes. Zeker bij Kechiche. Hopen dat het dan toch wel op de schermen gaat komen in NL.

John Milton

Dat weglopen klinkt mij vrij problematisch in de oren, in ieder geval potentieel.

Kan ook gewoon buikgriep oid zijn natuurlijk, maar met de klachten van Seydoux en Exarchopoulos in het achterhoofd over Kechiche (en die sexual assault charges eind vorig jaar), kan het ook zijn dat er wat nare herinneringen naar boven kwamen. Onschuldig tot het tegendeel bewezen is, maar ik krijg wel steeds meer een wat vies smaakje in de mond van deze man. De review door Indiewire maakt dat niet beter.

Ik ga hem in ieder geval niet in Utrecht in de bios zien, mocht er tegen Verhoevens verwachting in toch een distributeur bereid zijn deze gok te nemen.

Given that “Intermezzo” includes more ass than any movie since “Au Hasard Balthazar,” and features an unsimulated oral sex scene in which a beautiful woman grinds her vagina on a man’s face in a cramped nightclub bathroom for somewhere between 10 and 15 uninterrupted minutes, the movie’s only hope for U.S. distribution might be for Kechiche to broker a deal directly with Pornhub. - Ehrlich

Canto Uno was al ongemakkelijk om in dat kleine zaaltje van het LHC te zien, maar ik geloof niet dat ik dit met de gebruikelijke filmhuis crowd in Utrecht wil ondergaan. Misschien maar beter op de blu-ray/VOD release wachten, of hem in een wat betere zaal in Amsterdam zien waar je niet de nerveuze ademhaling van de onbekende naast je op je arm voelt.

• 1978 stemmen

Tot nu toe is het porno-verwijt ten opzichte van het oeuvre van Kechiche altijd ongegrond gebleken, dus ik maak me nog geen zorgen.

Ik begrijp ook niet dat je als criticus de lengte van de scene nog gebruikt als onderdeel van de kritiek. Kechiche maakt lange scenes van alles, of het nu eten is of een ruzie of het schieten van een foto, maar ook dus seks.

John Milton

Niks mis met porno wat mij betreft; de man die we hier in die persconferentie zien stemt me alleen niet helemaal gerust wat de veiligheid van die onervaren actrices betreft. Even los van of die male gaze hier helemaal compleet uit de bocht vliegt ten opzichte van zijn eerdere werk, en of dat wenselijk is of niet en of we daar iets van moeten vinden. Dat lijkt me weer een andere discussie.

Ik ben trouwens ook niet roomser dan de paus. Canto Uno heb ik uiteindelijk toch 4* gegeven ondanks enkele bedenkingen, en ik wil alsnog graag mijn eigen mening vormen als deze uitkomt. Maar de voortekenen zijn niet helemaal gunstig, wat mij betreft. Als deze quotes van critics een punt hebben, dan zou dit nog wel eens een moeizame zit kunnen zijn in het #metoo tijdperk, helemaal gezien de lengte van de film. Ik zie graag een mooie vrouw als Ophelie Bau, maar ik moet nog maar zien of ik blij ga worden van wat Kechiche met deze film gedaan heeft. De innerlijke SJW wordt er voor nu wat onrustig van.

Misschien valt het inderdaad allemaal wel wat mee en wordt het weer sensationeel buiten proportie geblazen. Deze vrouwelijk criticus van The Guardian laat het zo te zien niet de pluspunten van de film compleet overschaduwen, al gebruikt ze wel de adjectieven leery en porny. Ben benieuwd of we dit binnen een jaar kunnen bepraten terwijl we hem allemaal gezien hebben...

Ik kan na de 1ste film in ieder geval niet genoeg Ophelie Bau zien, laat maar komen.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Als dit net zo'n zalige trip wordt als Canto Uno, dan mag de film ook wel 5 uur duren.

Malick schreef:

Mijn indruk is heel anders. Vrijwel alle vragen zijn aan Kechiche gericht, hij probeert die te beantwoorden, waarin hij duidelijk zoekende is. Geen gladde tv-praatjesmaker maar een kunstenaar die het graag over zijn kunst wil hebben, die vertelt over het doorbreken van de regels van cinema, de magie van het lichamelijke, die drie of vier keer op verschillende momenten tijdens de persconferentie de loftrompet steekt over zijn acteurs en actrices, en wat ik ook meeneem is dat Hafsia Herzi het opnieuw werken met deze groep mensen beschrijft als een genoegen (un plaisir).

Een vrije oefening in cinema, zo karakteriseert Kechiche dit intermezzo. Veelbelovend!

John Milton

Ik hoop dat je gelijk hebt eRCee! Zal vast nog wel meer over naar buiten komen.

IH88

Vreemd ook dat twee vrouwen verantwoordelijk zijn voor de editing van de film. En er in de crew voor de rest ook veel vrouwen hebben meegewerkt aan de film. Je zou dan toch zeggen dat actrices wel goed beschermt worden als ze iets moeten doen tegen hun wil.

IH88 schreef:

Ik zou willen voorstellen om dit soort suggesties niet zomaar neer te pennen als er geen concrete aanwijzingen of bronnen zijn die aangeven dat er daadwerkelijk wat speelt.

eRCee schreef:

Daarom zeg ik ook als. Mocht er wel wat spelen dan vind ik het vreemd dat er voor de rest niets naar buiten komt. Daarom kan het ook een storm in een glas water zijn.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Vormt dit nu samen een film van 7 uur?!

John Milton

De aanwijzingen zijn mij concreet genoeg om het (voor mij persoonlijk) als punt van zorg aan te stippen op een forum, maar in het kader van heksenjachten snap ik eRCee's punt wel. Al verschillen we wellicht van mening over wanneer iets 'zomaar' is.

Zoals ik zei, ik verwacht dat er op korte termijn wel meer info naar buiten gaat komen.

IH88

Precies. Laten we het erop houden dat Ophélie Bau mijn interesse gewekt heeft. Wat een vrouw!

IH88 schreef:

Was het leven maar zo simpel.

Want daar gaan we al - Sur le tournage d’Intermezzo, Kechiche aurait exigé «une scène de sexe non simulée» - lefigaro.fr

Op het Criterion Forum is een wat meer diepgaande discussie die zeer de moeite waard is. vrij vertaald uit Le figaro door een van de gebruikers daar, handig voor wie het Frans minder machtig is (zoals ik intussen, het wordt steeds minder):

The movie's raciest scenes, shot at the Dune nightclub, have been captured in a heavy and tense atmosphere, according to a witness of the shooting.

"The director had the actors play for hours and hours the nightclub scenes, exhausting them, and the shooting lasted until very late at night. Kechiche absolutely wanted a non simulated sex scene, something the actors didn't want to do. But by the way of insistance, and over time and with alcohol being recurringly consumed, he managed to get what he wanted."

According to this witness, this uneased the shooting team who witnessed this pressures coming from the director.

Ophelie Bau schijnt dus ook niet geweten te hebben óf en hoe die scène in de film zou komen, en mocht dat dus tijdens de première beleven; vermoedelijk met haar weglopen tot gevolg.

Ik weet niet hoe concreet jullie het willen hebben, maar ik word er naar van.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

We hebben het over volwassen mensen, die zelf keuzes kunnen maken en er voor betaald krijgen. Dan was je maar weggelopen.

avatar van Macmanus

Macmanus

Dat blijft wel zo een hardnekkige argument in dit soort discussies. Lijkt mij meer dan eens wel lastiger te liggen dan zomaar weglopen. Meerdere factoren kunnen mensen anders doen bewegen dan achteraf zo logisch lijkt. Dat je daar achteraf toch je twijfels over hebt komt meer dan eens voor.

Goodfella geeft het eerste deel best ok cijfer en deze erg laag. Niet zo best dus?

John Milton

Zo werkt machtsdynamiek en respect voor autoriteit (voor veel mensen) inderdaad niet mjk87, zie alleen al de experimenten van Stanley Milgram.

Nu is dit van een andere orde, maar ik schat de machtsverhouding tussen een vermoeid, beschonken en bovendien debuterend actrice enerzijds en een gevierde Gouden Palm winnende regisseur anderzijds toch wat ongelijk in.

'Dan was je maar weggelopen' blijkt in de praktijk niet zo te werken. Ik weet er meer van dan me lief is.

• 1978 stemmen

De lange werktijden en het 'vermoeien' lijken me niet echt een issue, maar als ze inderdaad niet wilden dan is dat natuurlijk niet acceptabel. Het lijkt me aan de betreffende acteurs om daarover naar buiten te komen.

avatar van Goodfella

Goodfella

Macmanus schreef:

Niet zo best dus?

Toen ik gisterochtend op de fiets van m'n appartement naar de Lumière stapte had ik er écht zin in, al waren de eerste extreem negatieve reviews van de nachtvoorstelling daarvoor (die om tien begon en tot half 2 duurde, haha) me toen al bekend. Maar kom op, ik ben gewoon groot liefhebber van Kechiche, die vorige Mektoub vond ik zeker niet volledig geslaagd maar had voor mij een paar echt fantastische scènes en een zwoele vibe die je op film zelden ziet, en vooral: afgeven op een clubscène van 3 uur is iets voor oude mensen, toch? Als er één plek is waar je de verhalen van de muren kan schrapen en audiovisueel helemaal los kan gaan...

Enfin, het begint met een tiental minuten op het strand die nog enigszins doen denken aan z'n voorganger, nieuw meisje wordt gegroomd en da's best aardig verteld, maar oioioi wat een hemeltergende zouteloze monotone saaiheid krijgen we dan zeg. Ik kan doorgaans niks met style over substance-kritiek (het beste wat ik in Cannes zag was, naast The Lighthouse en de nieuwe Noé, 2 afleveringen van Too Old to Die Young), maar dit was niet te doen. MTV The Grind en dan niet eens in een artistiek sausje, want camerawerk was ook nog veel vlakker dan deel 1. Geweldige classics op de soundtrack (First Rebirth, House of House, No Good, etc), maar ze komen tot 4x terug alsof er slechts een gebrand cd'tje met een uur aan Bonzai-klassiekers beschikbaar was, ze worden slecht gemixt of verknipt in de ongekend slordige montage.

Ik heb m'n best gedaan om mee te gaan in Kechiche z'n fetisj, maar zelfs alles wat neigt naar flow maakt ie stuk. Ik ben dol op trollende regisseurs, Gaspar Noé is daar bijvoorbeeld nu weer goed in, maar dit is echt een heel erg domme, platte en tergend saaie quasi-provocatieve middelvinger tegen, tja, tegen wat eigenlijk?

• 1978 stemmen

Kechiche zelf zegt overigens in de persconferentie dat hij niet bezig is met provoceren.

Het blijft verder stil rondom wat er nu precies gebeurd is met Ophélie Bau en de premiere.

Ik vond nog wel dit interview net vooraf, wat weer enigszins gerust stelt. Ze zegt wel dat het werken met Kechiche zeer intens is, onvergelijkbaar met andere acteursbanen. Dat hij het leven zelf wil recreëren. En ook dat hij niet wil dat zijn acteurs het hebben over het proces, wat hij ook op de persconferentie besprak. Tot zover dus geen onoverkomelijke problemen bij haar. Dan zou het echt op de eindmontage moeten vastzitten (of, ze heeft gewoon geen zin om naar dat soort beelden van zichzelf te kijken. Dat is niet onlogisch, Dakota Johnsen zei soortgelijke dingen bij de 'Fifty Shades'-franchise).

Je kan het eventueel in stukjes door google-translate halen: klik.

avatar van Koekebakker

Koekebakker

eRCee schreef:

Dat lijkt mij de meest aannemelijke verklaring. En volstrekt begrijpelijk.

Ook dat ze er geen trek in had om zich daarover te verantwoorden op de persconferentie. Laat Kechiche dat maar doen.

Kan best dat haar afwezigheid niks meer te betekenen heeft dan dat.