• 9.369.537 stemmen

Genre: Horror / Mockumentary

Geregisseerd door: T. Michael Conway

Met onder meer: Jon Ray, Trevor Williams en Maggie Blazunas

Plot June 9

"The first scream was for fun. The second scream was for help."

Wat is er toch gebeurd op 9 juni? Op een schijnbaar onschuldige laatste dag van het schooljaar gingen de zeventienjarige Derek Boggman en zijn vrienden er even tussenuit. De vrienden gingen op zoek naar avontuur en wilden alles vastleggen met een camera. De vrienden verdwenen en sindsdien heeft niemand meer iets van hen gehoord. Maar dan wordt de camera gevonden.

Robert Burrows

Irate Gypsy Woman

avatar van Shadowed

Shadowed

Ach.

Het viel me allemaal na een teleurstellend eerste uur nog wel mee. Dit is wel een van de weinige films die zichzelf echt een boost kan geven dankzij de finale. Geeft de film een heel akelig en eigenzinnig randje die ik niet meteen had verwacht. Wat de rest betreft is het een lelijke, maar erg rauwe film binnen dit kader.

Een titel die ik zelf heb toegevoegd, maar ik had er verder nog nooit van gehoord. Eenmaal tijdens het kijken kwam ik er ook achter dat ze het erg goedkoop hebben opgezet, met het meest cheape materiaal sinds tijden. Deze film kijkt dan ook echt weg als een soort VHS-band uit de jaren 2000. Het hoort wel bij de setting, maar het blijft erg lelijk filmkijken.

Acteerwerk is niet geweldig en de tieners zijn vooral irritant. Nadat we ze een uur hebben zien huppelen had ik er ook wel genoeg van, maar gelukkig herpakt Conway zich erg sterk in de finale. Daar krijgen we toch een hele andere film te zien, en eentje die verfrissend goed weet te werken. Akelig en eigenzinnig, het was toch weer even geleden dat een film als deze me de rillingen gaf.

Ik mag de wending die het uiteindelijk neemt ook wel, want Conway voert het beter uit dan regisseurs die meer naam hebben dan hij. Alle onzin die zich daarvoor afspeelt is alleen onvergeeflijk, want dat gaat vooral ellenlang door zonder dat het ergens komt. Denk dat een film als deze dan ook gewoon beter had gewerkt als er minimaal een halfuur uit was geknipt. Dankzij de finale een flinke boost in mijn cijfer, anders had ik er geen hol aan gevonden.