• 9.370.314 stemmen

Geregisseerd door: Yûichi Satô

Met onder meer: Tao Tsuchiya, Kyoko Yoshine en Yu Yokoyama

Gesproken taal: Japans

Plot Kasane

Kasane heeft het acteertalent van haar moeder, maar is zeker niet gezegend met haar uiterlijk. Een groot litteken ontsiert haar gezicht en maakt het haar moeilijk haar droom op de planken te verwezenlijken. De moeder van Kasana sterft en geeft haar dochter net voor haar dood een lippenstift cadeau. Deze blijkt een bijzondere werking te hebben.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Nina Tanzawa / Kasane Fuchi

Kasane Fuchi / Nina Tanzawa

Mineyo Fuchi

Tsumumi Tanzawa

Yoshio Fujihara

Sukeyo Fuchi

Kingo Habuta

Fijn.

Maar niet zonder probleempjes. Deze film probeert genre, arthouse én commerciële cinema te verbinden in één film, dan kan het ook bijna niet anders dat het hier en daar een beetje wankel is. Maar binnen dat idee is het absoluut goed uitgevoerd.

Het verhaaltjes is interessant genoeg, zeker omdat er eigenlijk geen bad guys/good guys onderscheid is. Het is moeilijk kant te kiezen in deze film, het zijn gewoon tragische mensen die over de rug van een ander hun leven wat meer glans proberen geven. Leuk dat de regisseur dit tot op het einde volhoudt.

Visueel netjes, soundtrack is wat onopvallend. Yoshine en Asano doen het verder érg goed, Tsuchiya vond ik wat lastiger in te schatten. Ze speelt dan wel een actrice met weinig talent, maar het was af en toe wat gissen of ze het nu goed speelde of gewoon zelf wat talent mistte.

Geen perfecte film dus, wel een erg leuke en boeiende. Goed mee vermaakt, genoeg zaken die blijven hangen, al lijkt het mij dat deze international geen potten gaat breken, al is het maar omdat de kans op release gewoon idioot klein is.

4.0* en een uitgebreide review