• 9.372.307 stemmen

Secrets in the Hot Spring (2018)

Komedie / Horror | 108 minuten

Genre: Komedie / Horror

Alternatieve titel: 切小金家的旅館

Oorsprong: Taiwan

Geregisseerd door: Lin Kuan Hui

Met onder meer: Zhang Ting Hu, Hung Yan Siang en He-Hsuan Lin

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Secrets in the Hot Spring

Twintig jaar oud en nog steeds een middelbaar scholier, Hsiao-chin is een nietsnut zonder toekomst. In de kerstvakantie wordt hij door zijn grootouders om de tuin geleid en moet hij een bezoek brengen aan het familiehotel dat hij op een dag over zal moeten nemen. Alsof twee maffe klasgenoten meenemen nog niet genoeg is, lopen de zaken met deze nachtbrakers ook nog eens uit de hand wanneer ze in aanraking komen met het bovennatuurlijke.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Shadowed

Shadowed

Vooraf had ik niet verwacht met zo'n kinderachtige horrorfilm te maken te hebben, maar na enige tijd begon ik er gelukkig gewend aan te raken. Dat is onder andere te danken aan de enthousiaste regie van Hui, die een heel eind komt. Echter, daartegenover staat dat de voortdurende overacting en het constant afkappen van potentieel spannende scenes het geheel steeds tegenwerkt. De editing zit de film trouwens ook tegen, want steeds als er een cinematografisch consistente scene wordt opgebouwd knipt Hui weg. De melige humor werkt links en rechts best aanstekelijk en omdat de film zo vlot loopt had ik er makkelijk een voldoende aan gegeven, maar de zeer matige ontknoping en plots oversentimentele relatieopbouw tijdens de slotfase ontnemen de film van zo'n cijfer. Ik denk dat Hui als regisseur veel beter met wat volwassener werk aan de slag moet gaan, want deze film valt door alle opdringerige humor moeilijk in een hokje te plaatsen. Vermaak is er genoeg, alleen te weinig focus naar mijn optiek.