menu

Polycarp (2015)

Alternatieve titel: Polycarp: Destroyer of Gods

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Verenigde Staten
Drama / Historisch
94 minuten

geregisseerd door Joe Henline
met Garry Nation, Eliya Hurt en Rusty Martin

De slavin Anna wordt gered en geadopteerd door Christenen in het 2e eeuwse Smyrna. Ze raakt bevriend met de oudere bisschop Polycarp. Anna heeft het moeilijk met de opvoeding door haar nieuwe familie, met name om te leven als christen. Anna zal moeten kiezen... voor wie is ze bereid te leven... en te sterven...?

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=7IjPlffZVy8

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Duke Nukem
4,0
Er zijn niet veel (als er al zijn) films over de vroege kerkvaders. Polycarp was een van de eerste leiders van de vroege Christelijke kerk, naar het schijnt aangesteld in zijn functie als bisschop van de kerk in Smyrna en opgeleid door niemand anders dan de apostel Johannes. Polycarp leefde van 69 tot 155 n.Chr. en stierf vrijwillig een marteldood onder de Romeinse heerschappij op 86 jarige leeftijd. Hij weigerde om zijn loyaliteit aan Rome te betonen door caesar als zijn Heer en God te aanvaarden en te aanbidden (of in andere woorden het merkteken van het Beest uit Openbaring 13 en 20 te ontvangen). Eerst werd hij aan een paal gebonden en in brand gestoken, maar doordat de vlammen zijn lichaam niet konden verteren, werd hij door een soldaat met een speer doodgestoken. Deze film handelt niet zozeer over het werk van Polycarp als schrijver en leider van de plaatselijke kerk te Smyrna, maar op zijn martelaarschap en bereidwilligheid om te sterven voor zijn geloof. Hoewel dit duidelijk een lowbudget product is, wordt er toch aardig geacteerd en is het verhaal boeiend en geloofsversterkend voor gelovigen. Ook het gegeven van slavernij wordt behandeld en hoe de Christenen hen als gelijken dienden te behandelen.

"One cannot truly live, untill he knows what he's willing to die for."

Gast
geplaatst: vandaag om 13:26 uur

geplaatst: vandaag om 13:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.