Genre: Komedie / Familie
Alternatieve titel: A Most Annoying Island
Nederland
Geregisseerd door: Albert Jan van Rees
Met onder meer: Noortje Herlaar, Jacob Derwig en Tjitske Reidinga
IMDb beoordeling: 6,4 (165)
Gesproken taal: Nederlands
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Het Irritante Eiland
'Het Irritante Eiland' gaat over een eiland waar een heks een vloek over heeft uitgesproken. Hierdoor is iedereen die rondloopt op het eiland irritant. Er is maar één jongen die de vloek kan doorbreken. Een film vol niet rijmende raps, zingende scheidsrechters, pratende poppen en heldhaftige acties.
Boudewijn
Scheidsrechter
Hunter
Aafje
Donkerwoud
Mijn honger naar meer afleveringen van het droogkomische 'Missie Aarde' is nog altijd niet gestild, maar inmiddels is er dan deze telefilm van hetzelfde team. 'Het Irritante Eiland' (2019) is een heerlijke familiekomedie waarin een tienerjongen een gevoel van vervreemding ervaart naar zijn andere eilandgenoten. Reden: hij is als enige op het eiland niet irritant. Ooit sprak toverkol Amaranta een vloek uit over de nakomelingen van deze eilandbewoners: ze zullen tot in den eeuwigheid het bloed onder elkaars nagels vandaan halen. Al is de grote grap dat de vloek weinig effectief uitpakt en de bonte verzameling typetjes lijkt vooral te genieten van hun irritante inborst. Het grappigst is wanneer de hoofdpersoontjes, met de slimmigheid van stripfiguren als Broer Konijn of Tom Poes, irritante eilandbewoners tegen elkaar uitspelen omdat ze met hun onhebbelijkheden in elkaars vaarwater komen. De film heeft door het verwrongen fisheye-perspectief en de kekke kleurtjes een eigenzinnig visueel stijltje. Het is ook zo'n klassieke komedie waarin lang niet alle grappen hun doel raken, maar door de hoge grapdichtheid wordt elk missertje rap opgevangen door iets hilarisch. Van begin tot eind de slappe lach.
BlueJudaskiss (moderator films)
Van begin tot eind de slappe lach.
Helemaal eens! Ik heb Tim en Wart Kamps een aantal keer persoonlijk meegemaakt als medewerker op Theaterfestival De Parade (waar Tim ook de erg grappige kindervoorstelling WC-monster voor had geschreven) dus ik wist waar de humor vandaan kwam. Ont-zet-tend grappige film waar vriendin nic1991 en ik ook vaak met de slappe lach of een brede grijns naar hebben zitten kijken. Het gegeven dat iemand 'irritant' is geeft ontzettend veel vrijheid om volkomen belachelijke dingen in het script te stoppen - een huisvader die slaapt met poppen - zonder dat die perse logisch hoeven te zijn. Ik heb me heel erg vermaakt dankzij het leuke spel en de gortdroge humor.
bjerik76
een typische VPRO film waar een grote blik met BN-ers voor is open getrokken.
De cast BN-ers doen het allemaal erg goed, de kinderen vond ik allemaal wat minder overtuigend acteren.
Het sfeertje en verhaal is wel leuk, het had van mij wel wat flauwer of dubbelzinniger gemogen voor de ouderen, de VPRO is hier meestal wel erg goed in.
Dat er een mannelijk koppel / stel in zit tussen neus en lippen door , prima dat dit ook steeds vaker gewoon bij kinderfilms ingeburgerd word.
Woland
Keek best wel leuk weg. Natuurlijk is het een kinderfilm, en echt scherpe humor kan je dan ook niet verwachten, maar het was best wel een grappig verhaaltje. Een cast met veel bekende koppen die prima acteert ook, al waren de kinderen wat minder. En eigenlijk was Hunter (alleen die naam al) ook best wel irritant. En nog best grappig om IJburg en Steigereiland (zo'n 1.5 km van waar ik woon) langs te zien komen.
Robi
Wat een leuke irritante jeugdfilm. Een grappig sprookje over een eiland waarvan de bewoners vervloekt zijn door een heks. Er doen ook een hoop leuke en bekende acteurs mee in deze komische film. De film is zeker geen hoogvlieger maar is wel absoluut de moeite van het kijken waard.
mikey
moet toegeven dat ik af en toe hard moest lachen. Die irritante lui waren supergrappig. te zien op npostart.nl.
mrklm
Goed geschreven en vaak bijzonder grappige komedie voor de gehele familie speelt zich af op een eiland dat volgens een legende vervloekt is door een heks, waardoor iedereen op het eiland zich altijd irritant gedraagt. De enige uitzondering Hunter [Matsen Montsma] die het meteen opvalt dat zijn nieuwe klasgenootje Aafje [Ivy Ribbens] totaal níet irritant is. Wanneer de Premier [Stefan Stasse] een brugverbinding met het vaste land opent durft de aan watervrees lijdende Hunter het eindelijk aan om het vaste land te bezoeken. Daar realiseert hij zich pas dat er iets mis is met het eiland. Met hulp Aafje en een tip van de mysterieuze Lidia [Tjitske Reidinga] wil Hunter proberen de vloek op te heffen. De jeugdige hoofdrolspelers leveren prima werk af en het gedrag van de mensen op het eiland zal je regelmatig (met een brede glimlach) doen verzuchten: “Wat irritant!” Hoogtepunt is Aafjes eerste ontvangst in haar nieuwe klas, maar ik lag ook dubbel om Rienus Krul als Hunters vader, die een ronduit irritante obsessie heeft... met poppen!
Roger Thornhill
Een vrij briljant uitgangspunt voor een film wat mij betreft, en de uitwerking van de plot stelt verder niet teleur. De details zijn wat minder: er hadden best nog heel wat meer irritante vignetjes in mogen zitten, de dialogen hadden nog wat puntiger en absurdistischer kunnen zijn, en het spel van de twee jeugdige hoofdrolspelers is niet bijzonder naturel. Maar de bijrollen (de nare bibliothecaresse, de pinnige moeder, de TV-reporter met z'n oranje microfoon) zijn regelmatig hilarisch, het kaderverhaal werkt effectief, en het (nogmaals) geweldige uitgangspunt sleept de film sowieso over alle hobbels heen.
boemboem27
Gewoon echt een hele leuke jeugd/familiefilm.
Met een flink aantal bekende acteurs die echt wel allemaal een steentje bijdragen aan een heerlijke "irritante" film boordevol leuke grappen.
Ook heel leuk dat ze een homostel in deze film hebben.
Je kunt niet vroeg genoeg met voorlichting te geven dat er meer is dan man/vrouw relaties...
Ook al hoor ik allang niet meer tot de jeugd,heb echt genoten van deze film
Mr. Chiel
Jeugdfilm die voor volwassene ook leuk is. Misschien wel leuker.
'Flight Risk' vanaf deze week te zien in de bioscoop, Regisseur Chris Columbus is enthousiast over aankomende 'Harry Potter'-reboot | MovieMeter Recap
'Billy Elliot' wordt morgenavond (22 januari) uitgezonden: 'Heel de film lang met een grote glimlach op mijn gezicht'
'The Brutalist'-regisseur Brady Corbet verdedigt AI-gebruik: 'Dit was een handmatig proces'
A24 deelt onheilspellende eerste trailer voor aankomende horrorfilm 'Opus' met John Malkovich
Social media
- Registreer |