• 9.371.495 stemmen

Geregisseerd door: Shigemichi Sugita

Met onder meer: Tatsuya Nakadai, Mieko Harada en Nanami Sakuraba

Gesproken taal: Japans

Plot Hatashiai

Sanosuke is een bejaarde samoerai die leeft als ”Heya-zumi”, een klaploper die teert op zijn familie. Zijn geliefde achternicht zit gevangen in een gearrangeerd huwelijk met een wrede samoerai. Voor Sanosuke is dit een aanleiding om zijn aanzien weer terug te krijgen.

avatar van blurp194

blurp194

Ik kwam een verwijzing naar Nakadai tegen - de acteur van de weergaloze hoofdrollen in Seppuku en The Human Condition, en vroeg me af hoe het ondertussen met hem gaat. 91 ondertussen alweer, en een hele waslijst aan films op zijn naam - dit is bepaald niet de laatste noch is het overzicht hier op MM compleet, maar deze Hatashiai was wel zijn meest recente werk wat ik zo in de gauwigheid even kon vinden.

En het blijkt dus een wat simpele TV-film te zijn, met de bijbehorende production values. Het meest in het oor springend is het irritant vaak herhalen van een krassende viool met het melodietje van Greensleaves - dat gaat al snel de keel uit hangen. Maar ook de rest is wat matig - het narratief is dun en wordt tergend sloom verteld, en heel origineel is het al zeker niet. Toch, Nakadai staat nog steeds zijn mannetje met de actiescenes, al overtuigt het aparte loopje niet echt.

Leuk om gezien te hebben puur uit interesse voor Nakadai en zijn werk, maar voor iedereen die gewoon een leuke film wil kijken zou ik zeggen dat je beter een andere zoekt.