• 9.371.495 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Ivan Sen

Met onder meer: Damian Pitt en Jenna Lee Connors

Plot Beneath Clouds

Twee weglopers, de een uit de gevangenis, de ander van het benauwende dorpsleven, zitten noodgedwongen met elkaar opgescheept. Samen beginnen ze aan een reis zonder geld en zonder vervoermiddel.

avatar van haagseharry

haagseharry

Ik heb hem tijdens IFFR gezien. Erg geslaagde dramafilm.

avatar van anginaman

anginaman

Ik vond er eerlijk gezegd niet zoveel aan. Er gebeurt namelijk helemaal niets.

avatar van gNoLEm

gNoLEm

Erg jammer dat mensen als anginaman een onjuist beeld creëeren wat betreft het score van deze film, want dit moet nl. minimaal 4 sterren hebben. Misschien is drama niet je genre (aangezien ik je films als Eternal Sunshine of the Spotless Mind ook maar 0,5 ster zie geven (getuigt van zeer slechte smaak) naast een Tomorrow Never Dies voor 4 sterren).

De film wordt prachtig opgebouwd, de dialogen zijn mooi (niet uitgebreid maar zeker doeltreffend) en er wordt een goed beeld gegeven van de nog steeds raciale verschillen in Australië.

Danielle Hall speelt een prachtige rol en ik meen dat ze ook een award voor opkomend talent heeft gehad op het filmfestival van Berlijn.

avatar van WanderingStar

WanderingStar

Zo heeft ieder zijn smaakt toch?

Het zijn juist de verschillen in smaak die het gemiddelde weergeven... vind ik dan.

Eternal Sunshine vond ik echt mijlenver overrated.. (niet dat ik er 0,5 voor zou geven).. en 9 1/2 weeks geef ik 5 punten, terwijl anderen die film liefst -5 zouden willen geven..

De één vindt dit.. de ander vindt dat.. en samen komen we op een gemiddelde

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Harde bittere film, nergens wordt het mooier gemaakt dan het is. Zelfs het geweldige Australische landschap is hard. Keihard.

Dat het zulke jonge mensen zijn maakt het helemaal zo zwart. Het spel is indrukwekkend, Danielle Hall speelt echt de sterren van de hemel, de dialogen kort en krachtig.

Al met al een bijzondere film.