• 9.374.004 stemmen

Geregisseerd door: Nawapol Thamrongrattanarit

Met onder meer: Patcha Poonpiriya en Sirat Intarachote

Plot Die Tomorrow

"How are you today?"

De film bestaat uit zes korte delen die allemaal geïnspireerd zijn door in Thaise dagbladen vermelde sterfgevallen. Mensen sterven door ongelukken, door ziekte, worden vermoord of worden gewoon te oud. In elk geval worden ze vlak voor hun dood en onmiddellijk daarna gezien. Het gaat allemaal om de vergankelijkheid van het leven, de verschrikkelijke cyclus van lijden en verlies waar we blijkbaar niet onderuitkomen.

avatar van Malick

Malick

Hier kijk ik enorm naar uit! Hopelijk kan ik hem zien in Berlijn.

avatar van timmienoelie

timmienoelie

avatar van Prinz

Prinz

Beetje teleurstellend.

Deed qua opzet wat denken aan Honey PuPu. Thamrongrattanarit maakt een beschouwing rond het thema "dood", maar doet dat op de Google manier. Een hoop vignettes die weinig samenhangend zijn, maar daartussen nog wat faits divers en andere geinige foefjes zoals een oplopende death counter.

Het probleem bij deze film is vooral dat het voelt alsof Thamrongrattanarit iets te vertellen heeft, maar de film uiteindelijk vooral erg leeg en doelloos aanvoelt. Er wordt maar weinig zinnigs verteld of getoond rond het thema, de slice of life fragmenten voelen ook erg random en wezenloos aan.

Ook het beeldformaat was extreem irritant en waardeloos, de harde cuts naar zwarte schermen met wat informatieve zinnetjes waren ook geen groots succes. Het is een moedige poging om een beetje met vorm te spelen, maar de meeste experimentjes falen toch grandioos. Het is dat het verder nog wel mooi geschoten is, jammer dat het hele beeld daar niet mee mocht gevuld worden.

Mnee, gelukkig duurt het niet al te lang, maar Thamrongrattanarit neemt wat teveel hooi op z'n vork.