• 9.373.985 stemmen

Geregisseerd door: Kaspar Munk

Met onder meer: Gerda Lie Kaas, Sonja Richter en Signe Egholm Olsen

Gesproken taal: Deens

Plot Vildheks

De twaalfjarige Claris is net als elk ander meisje, totdat op een dag een mysterieuze zwarte kat haar krabt. Clara ontdekt dat ze met de kat kan communiceren en dat ze behoort tot een familie van 'wilde heksen' die een sterke band met de natuur en dieren heeft. Het blijkt dat Clara een heel speciale wilde heks is en dat haar bloed de oude en slechte heks Bravita Bloodyoung kan bevrijden. Samen met haar mentor en tevens tante Isa en haar vrienden Kahla en Oscar moet ze het lot onder ogen zien en beginnen aan een gevaarlijke reis om zichzelf en de wilde wereld te redden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van schumacher

schumacher

Wat slecht.

avatar van Robi

Robi

Een jeugdfilm over een twaalfjarig meisje dat uitverkoren is om wilde heks te worden en zo de wilde wereld te redden. Een fantasieverhaal. Maar best leuk uitgewerkt. Prima geacteerd en bij vlagen ook nog spannend en zeker boeiend genoeg opgebouwd. Zeker geen slechte film in zijn genre. Jammer alleen dat ik de zapp-versie van de Nederlandse tv heb gezien en daar was alles in het Nederlands nagesynchroniseerd. Daardoor niet altijd goed te verstaan zodat alsnog de teletekst ondertiteling nodig was. En dan heb ik zeker liever de originele Deense gesproken taal. Had trouwens ook meerwaarde voor de film gehad, als je niet alles zou kunnen verstaan.