• 9.373.588 stemmen

Geregisseerd door: Yusaku Matsumoto

Met onder meer: Kokoro Shinozaki, Urana Anjo en Kentaro Kishi

Gesproken taal: Japans

Plot Noise

Debuut van Yusaka Matsumoto over de beruchte Akihabara-moorden in 2008. Twaalf jaar na de massamoord volgen we verschillende personages, van een veelbelovende popster tot een jonge zonderling die als bezorger werkt. Allemaal hebben ze iets anders overgehouden aan de moorden en daar komen de problemen van het heden ook nog bij.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van McSavah

McSavah

Soort van verzameling van scènes die ik uit andere (Japanse) films ken. De hele film lijkt ook een opmaat te vormen naar iets wat niet komt. Nogal tegenvallend dus, maar het is technisch in orde en verder werkt het dramatisch vaak wel. Uiteindelijk moet je het meer als een schets beschouwen dan als een interessant narratief, en dan is het zo slecht nog niet.

Erg tof.

An sich een relatief klassiek Japans drama, maar dan opgeleukt met wat modernere elementen. De soundtrack springt allicht het meest in het oog, maar ook de personages zelf en de cinematografie zijn gewoon iets jeugdiger dan gewoonlijk.

Het zijn ook niet de brave Japanse burgers en schoolkinders die hier in de kijker staan. Alles draait rond een aantal figuren die zich om en bij Akihabara bewegen. Het plot draait rond de impact van een brute moord die zich 10 jaar eerder heeft afgespeeld, maar het zijn toch vooral karakter- en sfeerschetsen die de flow van de film bepalen.

Visueel fijn, sterk geacteerd en de kers op de taart is een fantastisch einde. Veel twijfel is er niet, maar je krijgt uiteindelijk niet te zien wat er gebeurt. Maakt het wat mij betreft alleen maar krachtiger. Enige jammere is dat dit weer een film is die zo goed als nergens te vinden is.

4.0* en een uitgebreide review