• 9.377.017 stemmen

Mai Mee Samui Samrab Ter (2017)

Alternatieve titel: Samui Song

Oorsprong: Thailand / Duitsland / Noorwegen

Geregisseerd door: Pen-Ek Ratanaruang

Met onder meer: Chermarn Boonyasak, David Asavanond en Vithaya Pansringarm

Plot Mai Mee Samui Samrab Ter

Viyada is een jonge actrice die verlangt naar een leven buiten het Thaise soapwereldje en weg van haar man Jerome. Deze is een welgestelde buitenlander die gehersenspoeld is door een charismatische sekteleider. Bij toeval ontmoet Viyada Guy, een mysterieuze man met een zieke moeder. Guy biedt Viyada hulp aan om van Jerome af te geraken, maar tegen welke prijs?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Malick

Malick

Ik ben benieuwd welk filmfestival - CinemAsia ? - in Nederland deze gaat vertonen. In Venetië unaniem gekraakt. Ratanaruang lijkt na Nymph een beetje de weg kwijt.

Best oké.

't Is zeker niet op het oude niveau van Ratanaruang, daarvoor is het niet onderscheidend genoeg en zijn er niet genoeg momenten die écht opvallen. Maar een doordeweekse film is het zeker ook niet geworden, daarvoor is Ratanaruang toch teveel regisseur.

De basis is een thriller, de uitwerking wat meer arthouse, het plotje vooral moeilijk te voorspellen. Ratanaruang neemt af en toe wat sprongen die de film in een andere richting duwen, maar uiteindelijk vormt het toch een mooi, afgesloten geheel.

Visueel is het netjes, verzorgd en rustig zoals we van Ratanaruang gewoon zijn, maar echt prachtig camerawerk zit er niet in. De soundtrack is ook zeker op niveau, lekker stil maar altijd subtiel aanwezig en op zijn manier ook wel leidend. Acteerwerk verder ook goed, Boonyasak en Pansringarm zijn dan ook niet de minste.

Geen meesterwerk, wel een erg fijne film. Hopelijk bouwt hij het vanaf hier weer op, want ik mis toch af en toe een mooie Thaise film.