• 9.369.466 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Matthew Gunnoe

Met onder meer: Darryl Baldwin en Monica Chambers

Plot Creeper

"Be Careful who you friend"

Vier vriendinnen besluiten de ultieme wraak te nemen op alle 'creeps' die hen lastig vallen op het internet. Via een kennismakingswebsite komen ze ene Jerry op het spoor, een zwaar getraumatiseerde veteraan van de Irakoorlog, met wie ze vernederende spelletjes gaan spelen. Maar wat begint als een spel wordt een gevecht op leven en dood als de getergde man de vier meiden op het spoor komt en de rollen omdraait.

Jerry Tobin/Creeper

Erica Spalding

Cally Frost

Heather Prose

Dr. Wilson

Camper's Girlfriend

avatar van Fransman

Fransman

Begreep niet waarom deze film niet op MovieMeter te vinden was, want er is niets mis met deze film uit het revenge-genre. Goed gemaakt en behoorlijk gespeeld, wel met een beperkt budget zo te zien, maar dat doet aan de impact weinig af. Houdt je aandacht lekker vast, heb er van genoten.

Stelletjes bitches is het zat om steeds maar ranzige voorstellen te krijgen van vieze mannen op chatsite's. Ze besluiten de rollen om te draaien, kiezen een slachtoffer, een ex-Irak-veteraan en beginnen hem te vernederen in ruil voor wat blootfilmpjes van henzelf. Het komt zelfs tot een fysieke confrontatie op een ontmoetingsplaats. De man delft het onderspit. Daarna verdwijnt hij uit de ether. De meisjes hebben hun wraak.

Maar na een jaar duikt hij ineens op. In de badkamer van een van de meisjes. Dat is het begin van een behoorlijk gruwelijke afrekening in een afgelegen bosgebied, die je op het puntje van je stoel houdt. Wat meehelpt voor de punten is dat de meisjes vrijwel het gehele tweede deel van de film in hun blootje lopen of hooguit met een prikkelend (te) kort hemdje. En ze zien er uit om van te watertanden. Er valt dus veel te genieten.

avatar van Rickyman

Rickyman

Haha, wat een B-film zeg, maar ook lekker fout. Die meiden houden het nog enigszins genietbaar inderdaad..

avatar van Fransman

Fransman

Een drie op de schaal van tien. Nou, jij zal wel flink genoten hebben Rickyman

avatar van Rickyman

Rickyman

Fransman, mijn waardering staat ook voor de gehele film hè, met al zijn facetten..

Maar qua amusementswaarde scoorde het inderdaad hoog. Het zat me ook een beetje dwars hoor, dus toch maar afgerond naar boven...

Figuurlijk zeker wel zo'n 3,5 tot 4* waard, en verder hadden ze weinig te bieden, de rest van de film is toch ook wel vrij zwak te noemen en vaak niet vooruit te branden, tegen de verveling soms een beetje vooruitgespoeld..

Zo af en toe eens voor de afwisseling zo'n filmpje tussendoor, kan ik wel van genieten hoor..

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Independent exploitation film met de grindhouse sfeer van Machete. Net als Machete lijkt de film vooral te knipogen naar de vrouwonvriendelijke Filipino pulp uit de jaren 70 (bv Eduardo Romero, Gerardo de Leon) zoals The Woman Hunt (Film, 1973) - MovieMeter.nl. Maar dit zijn films die extreem moeilijk te vinden zijn.

De vrouwen hier zijn onvriendelijk en daarom is het wel leuk dat die kolos hen eens hardhandig aanpakt na vernederd te zijn. Teveel female empowerment tegenwoordig. De reactie is dan male re-empowerment. Acteerwerk beneden alle peil, visueel erg lelijk en amateuristisch. Absoluut geen goede film, maar doordat het in een niet-commercieel circuit aan de klant werd gebracht, zie je hier ook schaamteloos naakt met flink wat mooie tieten en zelfs nu en dan een geschoren of behaarde poes. Dit was ook een motivator om verder te kijken natuurlijk anders had ik er al lang de brui aan gegeven. Geen al te zware horror hier maar het was soms wel bruut met al die mishandelingen en vernederingen. Ook leuk dat de rollen omgedraaid worden en dat je hoopt dat Jerry de bitches omlegt.