• 9.373.663 stemmen

Geregisseerd door: Silvia Luzi en Luca Bellino

Met onder meer: Sharon Caroccia, Rosario Caroccia en Tina Amariutei

Gesproken taal: Italiaans

Plot Il Cratere

Il Cratere is het land van de bedwongen, wazige ruimte en constant lawaai. Rosario is een marskramer, een zigeuner die bij lokale beurzen knuffels schenkt aan degenen die het winnende nummer kiezen. De oorlog die hij aan de toekomst verklaarde en aan zijn eigen lot heeft het groene lichaam en de ijdelheid van een 13-jarig meisje. Sharon is mooi en zingt goed: ze is voor hem een middel om te overleven. Maar succes wordt een obsessie en talent wordt een straf.

avatar van Malick

Malick

Levensecht portret van een talentvolle dochter en een vader die haar stem wil 'uitmelken'. Ergens tussen documentaire en speelfilm in. Naderhand was er een minutenlange staande ovatie waar de 'vader' duidelijk geëmotioneerd in zijn stoel zat. Raakte me wel.

avatar van Movsin

Movsin

Leek aanvankelijk een reportage tot er toch een verhaal de kop op stak, dat me plots deed denken aan die TV-shows waar kinderen in een zangcompetitie worden gedropt, met overgeëxciteerde ouders en waarbij succes vlak naast ontgoocheling en wie weet wat voor psychisch oplapwerk ligt.

Een kind moet een kind kunnen blijven en indien niet uit eigen spontane beweging en een 100% motivatie, is aandringen uit de boze en kan leiden naar...de krater.

Betekenisvolle scènes zijn die van het onderbroken volleybalspelletje of de openingsscène met de speelse herhaling van de les.

Close-ups, real time...Spijtig dat dergelijke filmpjes meestal ongemerkt voorbijgaan.