• 9.371.645 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Nigel Bach

Met onder meer: en Nigel Bach

Plot Bad Ben

"Tom Riley thought he got the deal of a lifetime... What he got was a nightmare..."

Tom Riley investeert elke cent die hij heeft bij het kopen van een huis onder de marktwaarde, tijdens een openbare verkoop. Bijna onmiddellijk daarna vinden er onverklaarde gebeurtenissen plaats, waardoor hij zich realiseert dat het huis eigendom is van de geesten van de vorige eigenaars. Alle beelden worden gedownload van de server van 21 beveiligingscamera's, die door de vorige eigenaren in het huis werden geïnstalleerd.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Tom Riley

avatar van Rickyman

Rickyman

Een man trekt zijn nieuwe woning in en meteen gebeuren er vreemde dingen, maar gelukkig wordt alles geregistreerd door camera's in en rondom het huis...

Ja hoor, dit is inderdaad weer een zoveelste variant, maar minstens tien jaar te laat. Beetje overbodig.

avatar van Actarus

Actarus

Ik vond het een fijn filmpje, dat me geen moment verveelde. Ik trek het cijfer hier wat op, want ik denk dat vele hem laten liggen bij die ene 2*...(no offence Rickyman )
Best mysterieus en er zijn meedere films van denk ik...ben wel benieuwd naar het meer achterliggende verhaal....die stoere man die het tegen een geest wil opnemen vond ik best grappig

avatar van Rickyman

Rickyman

Nou Actarus, je 3,5* levert hier ook niet meer kijkers op.

Maar toch lijkt Bad Ben wel populair te zijn inderdaad en heeft de beste man inmiddels al voor een aantal vervolgjes gezorgd. Ik heb ze nog niet gezien hoor..

avatar van Shadowed

Shadowed

Nigel Bach stond voor Bad Ben in als regisseur, schrijver, hoofdrolspeler, producent en editor. Een indrukwekkende taak dus voor een project dat uiteindelijk zelfs elf vervolgdelen kreeg en het twaalfde vervolgdeel momenteel laat crowdfunden. Spijtig genoeg is het niet zo'n hele grote taak als dat het lijkt, want Bad Ben is een nogal simpele horrorfilm die drijft op een bijzonder dom hoofdpersonage. Bach vond zichzelf echter wel dermate interessant dat zijn karakter een geheel videodagboek moest bijhouden, maar daardoor kreeg ik persoonlijk alleen maar meer het idee dat de zogenaamde Tom Riley als kind op zijn hoofd was gevallen. Om een voorbeeld te noemen, op een gegeven moment geeft Bach aan dat hij zich een beetje gerustgesteld voelt. Want, nu weet hij dat er "gewoon" een geest in het huis zit en niet voor de dertigste keer bij hem wordt ingebroken. Hoe kom je toch op die conclusies. Ik stond er behoorlijk van te kijken. De horror binnen deze film wordt overigens ook enkel gedefinieerd door wat schimmen (een vent met een hoodie), uitdrijvingsrituelen, geluiden in een andere kamer en schuivende voorwerpen. Alle voorbeelden worden telkens even spanningsloos uitgevoerd. Ik vond het fascinerend om te zien hoe men hier een dusdanige passie voor kan dragen dat het wordt uitgerekt tot wel 86 minuten, laat staan dat er nu bijna 13 films binnen de reeks zijn gemaakt. Dit soort goedkope niemendalletjes zijn niet voor mij weggelegd, maar de nieuwsgierigheid blijft altijd hoog genoeg om het telkens weer op te zoeken.