• 9.373.254 stemmen

Colombia Magia Salvaje (2015)

Documentaire | 95 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: Colombia: Wild Magic

Oorsprong: Colombia

Geregisseerd door: Mike Slee

Met onder meer: Peter Venn en Julio Sánchez Vanegas

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Colombia Magia Salvaje

Colombia's biodiversiteit komt in deze documentaire tot uiting door beelden van schitterende landschappen en fauna binnen dit prachtige maar fragiele ecosysteem. Ingesloten tussen twee oceanen en doorsneden door het Andes-gebergte, kent dit Zuid-Amerikaanse land een gevarieerd dieren- en plantenleven. Langs de tropische kusten groeien mangrovebossen, de broedplaatsen van de oceaan. Het binnenland heeft besneeuwde bergtoppen, woeste rivieren, moerassen en tropisch regenwoud. Deze film laat de meest bewonderenswaardige, spectaculaire en extreme voorbeelden zien van de natuur in Colombia. Met bijzondere beelden van o.a. ontpoppende blauwe vlinders, hamerhaaien die zich verzamelen bij het rotseiland Malpelo, het paarritueel van de zeldzame orinocokrokodil, de vlucht van een condor over de gletsjer van El Cocuy, de unieke, gekleurde rivier Caño Cristales. Ook gaat de documentaire in op het mysterie van de Verloren Stad.

avatar van james_cameron

Prachtig geschoten documentaire die qua toon precies goed zit; enerzijds wordt met gepaste trots de fraaie flora en fauna van Colombia getoond, anderzijds zien we hoe de mens het land langzaam maar zeker naar de verdommenis helpt. Je wordt er weer eens niet vrolijk van, maar de zorgvuldig gefilmde en gemonteerde beeldenpracht is zeer indrukwekkend. Wat een mooi land. Het spaanse commentaar en de sombere boodschap moet je dan maar op de koop toenemen.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Mix tussen een VVV promotiefilm voor toeristen en een voorlichtingsfilm voor de Colombiaanse bevolking.

De verteller gaat er graag prat op dat dingen allemaal het grootst,kleinst zeldzaamst, meer,diepst, hoogst, laagst etc. zijn. Beetje irritant vond ik dat.

Maar eerlijk is eerlijk.

Deze film laat zien dat Colombia bijzonder mooi is en dat bij Colombia alleen aan cocaine denken misplaatst is.