• 9.376.876 stemmen

Verliebt in Amsterdam (2017)

Komedie | 88 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: Lovin' Amsterdam

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Florian Froschmayer

Met onder meer: Vladimir Burlakov, Bracha van Doesburgh en Rita Russek

Gesproken taal: Duits

Plot Verliebt in Amsterdam

De jonge advocaat Max is van Kassel naar Amsterdam verhuisd, om ver van zijn ouderlijk huis eindelijk zijn eigen leven op te bouwen. In de grachtenstad heeft hij een kleine maar mooie woning gevonden, en nu wil hij bij een onroerendgoedbedrijf aan zijn carrière beginnen. Voor romantiek heeft hij geen tijd opzijgezet, maar net nu kruist Sophie zijn weg, en hij wordt halsoverkop verliefd.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van frolijve

frolijve

leuk filmpje

avatar van cornelis2

cornelis2

Tja, een "ouderwets" aandoend filmpje dat een aantal moderne clichés over Amsterdam behandelt. De romance zie je van verre aankomen. Maar dat gebeurt meer in Duitse films in dit genre. Weliswaar moeten er voor de liefde wat barrières overwonnen worden, zoals een Duitse vader die alleen maar geïnteresseerd is in zijn eigen zaak en niet in het geluk van zijn zoon en een Duitse moeder die haar zoon wel gaat steunen. En het loopt allemaal weer goed af. Amsterdam wordt mooi gefotografeerd, dat dan weer wel. Maar de clichés over Amsterdam: een lesbisch stel met een donker donorkind, hasjgebruik, varen in een bootje door de grachten zijn legio. En opvallend, bij een achtervolging met een auto wordt er een aantal keren flink hard door rood licht gereden zonder dat dit problemen oplevert. Goed, geen vervelende film, maar voortkabbelend en niet verrassend. De hoofdrolspelers spelen hun rollen goed. De bijrollen zijn minder goed bezet.

avatar van Aapje81

Aapje81

Het kijken van een film is natuurlijk een hele persoonlijke beleving en soms weet ik ook wel dat een film niet zoveel voorstelt maar heb ik me van het begin tot het einde prima vermaakt. Verliebt in Amsterdam slaagt erin om clichés over Amsterdam en Nederlanders in het algemeen enorm uit te vergroten maar is tegelijkertijd erg sympathiek mede door de Duits sprekende Nederlandse acteurs.

Bracha van Doesburgh die ik recent vooral heb gezien in Nieuwe Buren - TvMeter.nl heeft hier weer eens een ouderwets komische rol en doet dat (in het Duits) zeker niet onverdienstelijk. Verder is haar tegenspeler Vladimir Burlakov overtuigend en slagen ze er samen toch in om een leuk stel neer te zetten.

Verder heb ik me kostelijk vermaakt met de ouders van Burlakov, maar het meest van alles nog wel met het Duitse perspectief van Amsterdam dat hier erg charmant wordt neergezet.

Ouderwets leuke film die zeker niet onder doet voor een Nederlandse romantische komedie en misschien nog wel beter is. Van mij mogen ze het vaker doen. Ik beoordeel deze film nog wat hoger omdat ik hem bijzonder sympathiek vond.

Erg goed.

avatar van Knisper

Knisper

Een behoorlijk, matige film, die aanvankelijk nog wel interessant is, maar zich verliest in onnatuurlijke en oninteressante plotwendingen. De film gaat daardoor als een nachtkaars uit.

avatar van Steeben

Steeben

Jongens en meiden.

Iemand enig idee hoe ik aan deze film kan komen?

Ik ben ten einde raad.

Via youtube en andere websites wordt ik gelinked naar frauduleuze betaal websites.

Iemand enig idee of een werkend linkje?

Kan het niet vinden

Groetjes