• 9.374.477 stemmen

De Oplossing (1983)

Alternatieve titel: De Oplossing?

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Sander Francken

Met onder meer: Henny Kaan, Tim Meeuws en Rob Bakker

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Gesproken taal: Nederlands

Plot De Oplossing

Nederland in de jaren 80. Het gaat slecht met Garage Van Dijk. Crisis. Het regent rekeningen. Vijf jonge mensen proberen te redden wat er te redden valt. Ze vormen een aantrekkelijke prooi voor een 'nieuwe' politieke partij. Alle vijf komen ze voor een keuze te staan.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Een mooi liedje uit deze propagandafilm, en je ziet natuurlijk météééén de parallellen met een gebeurtenis die vandaag plaatsheeft: De Oplossing (1983) - YouTube

avatar van Wouter

Maar is het nu met of zonder vraagteken?

avatar van Quentin

Quentin

Beekman heeft het over een restauratie en vertoningen, maar waar kunnen we deze film zien?

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Quentin schreef:

Staat niet in het programma van het NFF, maar zondagmiddag 24 september is er een voorstelling in Springhaver in Utrecht: De Oplossing? | Springhaver. Privé initiatief van Jos Stelling ??

Ik kan helaas niet, maar ik ga er maar vanuit dat het niet bij één voorstelling blijft.

avatar van Lakte

Lakte

Hele interessante film die erg bij het beeld van vandaag de dag past, om het nou leuk te noemen is anders maar ik vond het erg interessant! Acteerwerk is af en toe wat houterig maar het stoort niet. De film won destijds een gouden kalf maar werd weer ingetrokken door de jury omdat de film extreem rechts was.......en dan noemen ze een Nederland een democratie.... Het verbaasd mij dat deze film nog niet vernietigt is, al die scenes die zogenaamd racistisch zouden zijn in oude film worden eruit geknipt! Zonde! Geschiedenis is geschiedenis en daar moet men vanaf blijven.

De film is prachtig gerestaureerd en te zien op Youtube:

"De Oplossing?" - YouTube

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Ook met het begeleidende tekstje op YouTube te hebben gelezen vond ik dit niet zo heel boeiend, ook niet als tijdsbeeld. Vooral opvallend dat iedereen in die tijd zo gigantisch bleek eruit zag, alsof in de jaren '80 de zon nooit scheen. Verhaal of wat er voor door kon gaan was érg dun, met een groep personages die heel erg van Spetters afgekeken leek.