• 9.374.385 stemmen

Geregisseerd door: Adrian Stewart

Met onder meer: Richard Hatch, Chloe Dykstra en Leah Cairns

Plot Diminuendo

"She is Not Real"

Haskell Edwards was ooit een gerenommeerde regisseur maar is negen jaar geleden vervallen in een leven van drugs en alcohol. Dat was het moment dat hij getuige was van de zelfmoord van zijn ware liefde, Cello Shea, een iconische jonge filmster. Als hij wordt benaderd door een technologiebedrijf om een film over Cello's leven te maken is hij verbijsterd als hij de actrice ontmoet die hij in beeld moet brengen. Het is een levensechte robot. Geschokt en gefascineerd op hetzelfde moment, kan hij het aanbod niet afslaan. Hij rekruteert een stel oude vrienden voor de productie en herleeft de relatie met het Hollywood sekssymbool.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van blurp194

blurp194

Een vreemde en speciale film.

Richard Hatch, die de ouderen onder ons allemaal ooit gekend hebben als Captain Apollo in de originele serie Battlestar Galactica. Niet dat dat zijn enige rol ooit was, maar alle andere zijn me ontgaan. Dit is dan wel zijn laatste film, want hij overleed kort na de eerste ruwe edit gezien te hebben, begin 2017. Alvleesklierkanker. Of hij dat tijdens de shoot eind 2016 al wist vertelt de Wikipedia niet, maar je kan op zich wel zien dat hij er niet al te gezond bij loopt.

Er zijn talloze low-budget probeersels, maar er zijn er maar heel weinig die een zo intrigerend en complex script proberen uit te werken. Of het gelukt is is dan wellicht een open vraag, ik heb daar niet meteen een antwoord op. Wel is er een opvallende cast aanwezig, er zijn maar weinig films waar zoveel bloedmooie vrouwen aan meewerken. Leah Cairns bijvoorbeeld, die met het kapsel dat ze in deze film draagt sprekend op Linda Fiorentino lijkt. Of Chloe Dykstra, die alleen op zichzelf lijkt, of hoe zeg ik dat netjes. En een hele serie cameo's van héél bekende acteurs, al staan ze niet allemaal op de titelrol.

Voor Hatch lijkt het achteraf haast wel een soort wensdroom van de stereotype ouwe snoepert - voor je het hoekje om gaat nog even een film maken met heel veel mooie jonge vrouwen en veel bloot. Voor zover ik het terug vind zat het niet zo, maar ik had het 'm wel gegund. Van harte zelfs.