• 9.374.305 stemmen

Kodoku: Mîtobôru Mashin (2017)

Actie / Horror | 100 minuten

Genre: Actie / Horror

Alternatieve titels: Meatball Machine Kodoku / Kodoku: Meatball Machine / Yoshihiro Nishimura's Kodoku: Meatball Machine / Poison Meatball Machine / Yoshihiro Nishimura's Meatball Machine Kodoku / 蠱毒(こどく) ミートボールマシン

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Yoshihiro Nishimura

Met onder meer: Eihi Shiina en Ami Tomite

Gesproken taal: Japans

Plot Kodoku: Mîtobôru Mashin

Een onbekend soort parasiet nestelt zich in menselijke lichamen. De parasiet neemt zijn slachtoffer over, en transformeert het in een gevaarlijk monster. Deze monsters - genaamd "Necro-borgs" vechten tegen elkaar tot er één van hen sterft. Yuji en Kaoru, twee personen met een duister verleden, komen terecht een levensbedreigend gevecht met de monsters.

Tonypulp

Jaaaaaa He's back! De Japanse-splatter-droogte werd bijna ondraaglijk. Nishimura to the rescue!

avatar van EW101

EW101

Hopelijk komt er ook snel een dvd-release.

Ik ben zelf nog aan het wachten op enkele nieuwe (minder gore, maar wel rare?) films van Nishimura en Iguchi

Eihi Shiina is ook altijd fijn om te zien.

EW101 schreef:

Inderdaad. Ze lijken überhaupt hun weg naar ons Westerlingen minder makkelijk te vinden. Zo'n Chimamire Sukeban Chênsô (2016) is ook nog nergens te vinden met Engelse subs Dat ging voorheen (voor mijn gevoel) vlotter.

Tonypulp

Een absolute must see voor iedere Nishimura/splatter fan. Na een half uur gaat 'ie plankgas en laat dat hysterische, over de top bloed-ballet tot het einde niet meer los. Ook dit keer weer een stel waanzinnige, fucked up creaties die zeer herkenbaar Nishimura zijn. Bloed squirtende tieten zijn weer de orde van de dag... en wat heeft het lang geduurd! Het is inmiddels al 8 jaar geleden sinds zijn laatste (normaal beschikbare) full feature film fuore maakte. Hij heeft uiteraard niet stilgezeten -blijft natuurlijk vooral een special effects kunstenaar eerste klas-, maar wanneer hij zelf de regie in handen heeft, is het toch vaak nog een stuk krankzinniger. Zijn take op de Meatball Machine gekte (nadat hij al in 2007 een Meatball short film maakte) is daar weer bewijs van. Ongeëvenaard!

Toch net iets minder enthousiast.

Vooral dat omdat het eerste half uur echt wel weinig te bieden heeft. Het is een veel te lange aanloop die een minimum aan gekkigheid bevat, maar verder niet echt opvallend is. Behalve dan dat Nishimura niet meteen een geweldig begadigd regisseur is wanneer het bloed niet in het rondspuit. Vreemd dat hij zich daaraan laat vangen.

Eens dat eerste half uur gepasseerd ontbindt Nishimura gelukkig wel z'n duivels. Het bloed begint in het rond te spuiten, mensen muteren en de weirdness krijgt alle vrijheid. Al moet ik bekennen dat het creatieve na een tijdje wel voorbij was. Ik had de indruk dat Nishimura vroeger met vreemdere dingen op de proppen kwam, nu blijft het iets teveel in hetzelfde hangen.

Een aantal zaken zijn ondertussen ook niet zo héél speciaal meer. Borsten die als machinegeweren dienen enzo, dat hebben we allemaal al een keertje gehad. Die scenes blijven soms ook iets te lang doorgaan.

Maar geinig blijft het wel natuurlijk. Laatste uur is volop genieten, zesde versnelling aan onzin en gore, zoals weinigen hem kunnen nadoen. Erg jammer van die veel te lange intro en het kleine beetje gebrek aan variatie om een volledig uur aan extreme gore te kunnen vullen.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Vind deze stukken beter dan Helldriver die ik van de regisseur gisteren heb gezien. Eenzelfde

van de pot gerukte energiebom met een overmaat aan bloederigheid, maar het lijkt of men

hier de beschikking over een hoger budget had want oogt nu alles niet zo lelijk en minder

amateuristisch. Een verrukkelijke film die na een aarzelend eerste half uur dat mij ook best

wist te bekoren, daverend op stoom komt. Met heel veel gekkigheid en idiote toeren weer,

creatief en kostelijk uitgevoerd.