De Terugkeer van de Wespendief (2017)
Genre: Thriller
Gesproken taal: Nederlands
Bekijk via NPO Start
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot De Terugkeer van de Wespendief
Simon wordt geconfronteerd met een man die voor zijn ogen zelfmoord pleegt. Hierdoor ontrafelt zich het traumatische verleden met zijn jeugdvriend Ralph. Het gruwelijke geheim dat Simon bij zich draagt komt aan het licht...
Laura
Young Ronnie
Max
Boekverkoper
Maatschappijleraar

Gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Aimée de Jongh.
Een van de nieuwe telefilms van dit jaar.

mikey
Gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Aimée de Jongh.
Een van de nieuwe telefilms van dit jaar.
Dat is de dame op de foto. Maar beslist geen still uit de film.

mikey
Hij komt snel op tv. Zoiets zei De Jongh tijdens een promopraatje over haar werk in A'dam, boekhandel Scheltema.
Edit: I found something: Filmnieuws | Hollandse Film - hollandsefilm.nl
22 maart

Donkerwoud
Deze aftrap van de telefilms 2017 is geen hoogvlieger. De kind-acteurs zijn te ondermaats om de sleutelmomenten waar ze in spelen enig cachet te geven. Onderwerpen als 'pesten' en 'traumaverwerking' worden enigszins prekerig en schematisch onder de aandacht gebracht. En toch wist de liefdesdriehoek tussen Benja Bruijning, Sanne Langelaar en Mandela Wee Wee (ja, echt!) me te ontroeren. Visueel heeft het bij vlagen enkele aardige vondsten, waaronder de luchtopnames vanuit het perspectief van de wespendief uit de titel.

Flitskikker
Aangrijpend drama dat aantoont dat gepest worden in het verleden - of getuige ervan zijn - blijvende littekens kan veroorzaken in iemands leven. De symboliek, die ik voor de verandering dit keer wel begreep, was erg goed gedaan, alsmede de muziek.
Helaas lieten, zoals Donkerwoud hierboven vermeldt, de kindacteurs te veel te wensen over. Het stoorde, waardoor de chemie van de film een beetje teniet wordt gedaan. Zonde.
Visueel zat er inderdaad een aantal mooie beelden in. De vrolijke eindtune had niet gehoeven, maar de slotscène met de tweede wespendief was wel leuk gedaan.
7,5/10

aSMoDeuS
Tenenkrommend toneelacteerwerk. Slappe schier-filosofische titel. Zonde van de prachtige poster.

Noud
Beetje voorspelbaar niet? Die poster is echt heel tof ontworpen.
De slot scene wel leuk gedaan? Man, dat nog zo'n wespendief aankwam vliegen, zag je echt aankomen. Tevens toen er in het begin uitleg over de vogel kwam. En wie uiteindelijk zelfmoord had gepleegd.
Al vrij in het begin, werd het mij al duidelijk: hoe de vork in de steel zat. Jammer dat ze het opnemen van het telefoontje zo duidelijk in beeld hadden gebracht.

Flitskikker
Ja, ik verwachtte het ook. Daarom vond ik het leuk dat het ook daadwerkelijk gebeurde.

Decec
Een goede drama/thriller TV Movie...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteurs Benja Bruijning en Mandela Wee Wee...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima camerabeweging...

mjk87 (moderator films)
Film begint prima met een fijne sfeer en fraaie beelden. Maar eens Bruijning niet de zachte lieve jongen moet spelen maar echt moet acteren gaat het mis, hij kan dat namelijk niet en weet dan lange tijd vooral te irriteren en dan interesseert me zijn sores veel minder. Verder wel wat voorspelbaar en vooral door de kindacteurs matig gespeeld. En in een film over pesten iemand het boek Spijt laten lezen getuigt ook niet echt van briljante ideeën. Goed eerste halfuur, matig vol tweede uur. 2,0*.

Walter S.
Ik ben na een kwartier afgehaakt. Ik ergerde me dood aan de kinderen die niet konden acteren maar vooral aan die lul van een hoofdrolspeler.. Wat een slappe zak! Wat een ongeloofwaardig personage.
Hoe die reageert als kassa leeggeroofd is... En bij elk probleem over iets anders begint. En dat die vrouw van hem dat allemaal maar prima vindt... Yeah right.
Wat een rotzooi.

YSV

Robi
Ik heb deze film een week of zo geleden bekeken. Het verhaal is op zich nog niet eens zo slecht. Dat is boeiend genoeg. Maar de verfilming van dat verhaal laat wel te wensen over. Die is absoluut niet boeiend maar eerder langdradig en saai. En de acteer prestaties zijn ook niet om over naar huis te schrijven. Ik heb deze film samen met mijn partner bekeken en we kwamen allebei tot de conclusie dat de clou van het verhaal beter gelijk aan het begin van de film had kunnen zitten. En dat je daarna ging zitten kijken hoe het zover had kunnen komen. Dan wist je in ieder geval waar je naar keek en waarvoor je keek. Nu was dat lange tijd maar gissen en proberen je ogen open te houden.

Fransman
Het verhaal is boeiend genoeg en het heden en verleden zijn mooi met elkaar verweven. Daarom toch wel geboeid zitten kijken. Maar de uitwerking is traag en houterig verfilmd, met nauwelijks enige suspense, terwijl het toch een thriller heet te zijn. Maar het echte minpunt zijn de acteerprestaties, die blijven met uitzondering van Sanne Langelaar ver onder de maat. Benja Bruijning bakt helemaal niets van zijn personage, dat mogelijk ook onvoldoende is ingevuld. De tweestrijd waarin hij verkeert is nergens echt invoelbaar en wordt het een irritante kwibus. De symboliek van de wespendief vond ik nogal gezocht.

MOTS
Vind het best een goede film alleen het einde te afgeraffeld. Hoofdrolspeler komt in reine met zichzelf door oog in oog te komen met die pestkoppen, alleen de ouders van het overleden ventje? Die zouden nog steeds met vragen zitten en die was hij eigenlijk het meest verschuldigd...

mrklm
Boekenwurm Simon [Benja Bruijning] en zijn hoogzwangere vriendin Laura [Sanne Langelaar] worstelen om hun boekwinkeltje overeind te houden. Wanneer een introverte man [Michel Sluysmans] de winkel bezoekt, lijkt Simon hem te herkennen. Ongemerkt volgt hij de man, met dramatische consequenties die verband houden met een jeugdtrauma. In flashbacks volgen we de vriendschap tussen basisschoolleerling Simon [Svenno van Kleij] en zijn beste vriend Ralph [Samuel Bouma], die veelvuldig wordt geïntimideerd, gepest en in elkaar geslagen door klasgenoten Vincent [Shaquille Fernard] en Ronnie [Nino den Brave]. Een boeiend en intelligent basisverhaal dat door een wat rammelend en op belangrijke punten weinig geloofwaardig scenario wat inboet aan zeggingskracht. De jeugdige cast doet het gelukkig prima en Langelaar en Mandela Wee Wee (als de volwassen Vincent) maken dit een Telefilm die je ondanks zijn tekortkomingen niet snel zult vergeten.

Prime Video voegt aankomende maandag de nieuwe WOII-film 'Lee' met Kate Winslet toe

Zeer goed gestreamd op HBO Max: deze tien series doen het nu het beste

'The Shining'-vervolg 'Doctor Sleep' van Mike Flanagan nu te zien op Netflix

Goed beoordeelde actiefilm 'Shooter' van Antoine Fuqua is vanavond (8 februari) op televisie
Social media
- Registreer |