• 9.373.582 stemmen

Met onder meer: Geert Van Rampelberg, Mikkel Gaup en Sara Sommerfeld

Gesproken taal: Engels, Frans, Nederlands en Zweeds

Releasedatum: 19 april 2017

Plot Cloudboy

De 12-jarige Niilas woont al zo lang hij zich kan herinneren bij zijn vader en kent zijn Zweedse moeder nauwelijks. Deze zomer moet Niilas -tegen zijn wil in- naar Lapland afreizen waar zijn moeder en haar nieuwe familie wonen tussen de Sami, een inheemse groep rendierherders. Ondanks een warm welkom keert Niilas in zichzelf. De enige die bij hem binnen kan dringen in zijn halfzus Sunna.

avatar van skinny_tie

skinny_tie

Vanaf 19 april in de bioscoop (In The Air distributie).

avatar van saynomore

saynomore

Een Vlaamse jongen kent zijn Zweedse moeder niet, maar als hij haar als jonge tiener voor het eerst gaat bezoeken ... blijkt hij vlot Zweeds te praten. Van wat er gebeurd is, hoe de jongen dat beleefd heeft en dus ook waarom hij Zweeds praat ... we krijgen er niks van te horen. Wat we wel te zien krijgen is een voorspelbaar verhaaltje over hoe de jongen (uiteraard) niet naar zijn moeder wil, maar (uiteraard) uiteindelijk een goede band met haar krijgt. Hoe dat gebeurt is te banaal voor woorden. Fantastische set-up, maar bijzonder zwak uitgewerkt!

avatar van K. V.

K. V.

saynomore schreef:

In de film zeggen ze het wel dat hij Zweeds heeft geleerd.

avatar van K. V.

K. V.

Deze ook eens geprobeerd en het was niet mis. Het hoofdpersonage was het eerste half uur wel niet het meest sympathieke, dus was het wel wat spartelen om door het eerste half uur te geraken.

Daarna wel het wel wat beter. Het is natuurlijk redelijk voorspelbaar, maar dit is ook meer een jeugdfilm, dus stoor ik me er minder aan. Visueel zat het was snor en krijg je nog mooie beelden van de Zweedse natuur.

Het was geen slechte film, maar zeker ook geen must-see.

avatar van coumi

coumi

Degelijke, behoorlijk realistische maar ook tikkeltje saaie jeugdfilm. Een erg voorspelbaar verhaal, je weet eigenlijk al na vijf minuten waar dit precies op gaat uitdraaien. Een erg korte speelduur van amper vijf kwartier, maar veel langer had het ook niet moeten duren. Wel erg goed spel van Roodhoofd...…..euh, sorry Roofthooft en Ayla Gáren Audhild P. Nutti(met zo een naam had ik die P. ook gewoon voluit geschreven). Twee natuurtalenten die ik bij deze een succesvolle en lange carrière voorspel, zij vooral maken het waard om deze te bekijken.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima jeugdfilm die lekker wegkijkt.

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Niet zo best. Beetje raar dat het jochie aanvankelijk zeer negatief en vervelend is en plotseling is het koek en ei. Verhaal een beetje raar ingevuld. Je laat niet zomaar rendieren ontsnappen

avatar van Fisico

Fisico

Onevenwichtige film op emotioneel vlak waarbij een jonge tiener zijn onbekende moeder moet opzoeken in Zweden. Wat te verwachten was, is dat de jongen daar niet zo heel veel zin in heeft. De gelaagdheid is ver te zoeken, misschien niet abnormaal voor een familiefilm, maar het stoorde me we dat zijn emoties wel heel plots keerden.

Ik had ook wel wat meer willen zien van de Sami gemeenschap. Dit bleef echter heel beperkt. Gelukkig wel wat elanden en buitengewoon mooie natuurbeelden. Niet onder de indruk van het acteerwerk. Niet slecht voor de jeugd, maar ik verwachtte er toch iets meer van.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

PRACHTIGE film. Ja oké. Hoe hij direct zweeds kan praten. Maar het is een film hé.