• 9.375.055 stemmen

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Dirk Jan Roeleven

Met onder meer: Frans Timmermans

Plot De Europeaan

Inkijkje in het afwisselende en hectische leven van topdiplomaat Frans Timmermans, sinds 2014 vicevoorzitter van de Europese Commissie. Filmmaker Dirk Jan Roeleven volgt Timmermans bijna twee jaar: vanaf diens benoeming tot vicevoorzitter van de Europese Commissie tot aan het Brexit-referendum. er wordt moeiteloos geschakeld tussen een interview met CNN, een bezoek aan een vluchtelingenkamp in Griekenland, een overleg met Ban Ki-moon en een deadline voor NRC.

Hey grapjasssen. Deze had ik vanmiddag toegevoegd.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

kos schreef:

Hey grapjasssen. Deze had ik vanmiddag toegevoegd.

Ik gister al

De Site >> Algemeen >> Welke film(s) heb je ingezonden voor toevoeging

Ik dacht dat jij nog steeds crew was. Maar dan verklaart dat het ja.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

kos schreef:

Ik dacht dat jij nog steeds crew was. Maar dan verklaart dat het ja.

Ik ben nooit crew geweest op MM. Alleen op TV-Meter.

avatar van nummer2

nummer2

Wel fraai dat iemand die een documentaire over zichzelf laat maken zich afvraagt of hij ijdel is.

Denk dat het wel ijdel is, maar in dit geval wel op een positieve manier: het geeft een inkijkje in het werk aan de top van de EU, op een relatief persoonlijke manier.

Los van de EU-discussie etc., heb ik toch wel veel bewondering voor Timmermans. Z'n talen blijven indrukwekkend, vooral hoe snel hij kan schakelen. Als ik op 1 dag van Duits naar Engels moet schakelen gaat dat al met horten en stoten, maar hij doet het zo onwaarschijnlijk soepel met zo veel talen. Het is ook essentieel voor z'n werk: bij z'n collega's moet hij telkens de juiste snaar zien te raken, door ze op de juiste toon aan te spreken.

Verder een aangename documentaire. De afstand/nabijheid tot de persoon is prettig, ook in de cameravoering. Timmermans wordt van heel dichtbij gefilmd, soms is het alsof je naar een vlog-achtige documentaire kijkt. Erg fraai, voor mij werkt het goed.

Het is al met al een wat cynisch, maar ook interessant document over de wereld van de diplomatie. De maker probeert de vergaderingen af te wisselen met confronteerden beelden uit de werkelijkheid, daarin probeert hij naar mijn idee een cynische boodschap over te brengen.

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Ik vond het fascinerend, niet cynisch, en zeer lovenswaardig dat Timmermans dit project heeft aangedurfd. Mooi inkijkje voor 'de burger' in het reilen en zeilen van de Europese politiek.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Een uniek inkijkje in het centrum van de Brusselse macht door de ogen van Frans Timmermans. Ik was vooraf een beetje huiverig of de 'fly on the wall' aanpak interessant genoeg is om een hele documentaire mee te vullen, maar het levert verrassend intieme beelden op. Niet in de laatste plaats omdat Frans Timmermans zeer openhartig is over de verschillende facetten van zijn leven, loopbaan en het politieke spel op Europees niveau. Het is i.i.g. zeer de moeite waard voor mensen die enige interesse hebben in de politieke beleidscultuur in en rond Brussel.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De grootste ontdekking: Frans Timmermans heeft best een apart loopje eigenlijk.

avatar van Harmonica Man

Harmonica Man

De poster staat er nu ook bij. Wel een actuele docu gezien de ontwikkelingen in de Europese top.