• 9.234.493 stemmen

Geregisseerd door: David Blyth

Met onder meer: Michael Hurst, Margaret Umbers en Gary Day

Releasedatum: 25 april 1985

Plot Death Warmed Up

"...You'll Never Want To Change Your Mind Again..!"

Als kind wordt Michael door een wetenschapper gehypnotiseerd en aangezet tot het vermoorden van zijn ouders. Als gevolg hiervan is hij in een psychatrische inrichting beland. Tien jaar later gaat hij samen met enkele vrienden op vakantie naar een afgelegen eiland. De wetenschapper heeft zijn werk ook naar dit eiland verplaatst en is een nieuw experiment gestart om mensen te reprogrammeren. Michael zoekt wraak voor wat hem is aangedaan.

logo tmdbimage

avatar van ichi

ichi

Jaren geleden gezien, tegenvaller. Ik heb em nu toch, dus binnenkort maar weer eens kijken. Ik bedoel, goeie films worden toch niet meer gemaakt...

avatar van Waku

Waku

Onlogisch verhaal. Behoorlijk vergezocht.

Het zwakke verhaal wordt gecamoufleerd door extreme gore scenes.

avatar van Heinrich5

Heinrich5

Toen de film uitkwam gezien. Herinner me niet veel van de inhoud. Wel het gevoel dat de film opriep;unheimisch. Zou 'm nog wel eens een keer willen zien.

avatar van Reinbo

Veel gore, slap verhaal. Vond het toen geheel tegen de hoopvolle verwachting in, erg slecht. Later herzien en mijn mening werd daarin bevestigd. Zou hem toch nog een willen zien om te zien waarom ook alweer.....

avatar van Zinema

Toentertijd was deze horror al niet best maar inmiddels kunnen we rustig stellen dat deze draak slecht met een hoofdletter S is. Direct vermijden.

avatar van erik1677

erik1677

ooit een keer gekocht in de video uitverkoop in de videotheek hier om de hoek!!!!!!!!!!!

Omdag ik een ware horrorfreak ben was ik gelukkig net op tiijd omdaar alle horrorfilms tussen uit te plukken, jaja ook de grootste wangedrochten, maarja voor een euro per stuk kanje weinig verkeerdt gaan. Zo ook met deze , aan het hoesje te zien een b-film bij uitstek. Maar warempel hij is nog supergoed ook, veel gore, gave creaturen en lekker b-horror.

Dit filmpje kijkt heerlijk weg, en heb hem al vele malen gezien.

avatar van Sneakerjeans29

Sneakerjeans29

Is dat deze met die enge kerstman erin?

avatar van erik1677

erik1677

nope geenkerstman!!!!!!!!

avatar van Sneakerjeans29

Sneakerjeans29

erik1677 schreef:

nope geenkerstman!!!!!!!!

Ik heb ooit een Australische of Nieuw Zeelandse horrorfilm gezien, met een enge kerstman en andere griezels gezien uit 1985. Ik weet niet hoe die heet.

Reinbo schreef:

Drie maal is scheepsrecht. Vandaag herzien en vond 'm geweldig. Heerlijke bizarre gore apocalyptische zombie film. Het slappe verhaal doet weinig afbreuk, inmiddels zijn we met films als Hostel en Saw 6 niet anders gewend. Het gaat veel meer om sfeer en die is top. Alles wat er fout kan zijn aan 80's horror is fout. De wetenschappers, de bimbo's, de gehandicapte bad guys, het medische plotje, het Blade runner kapsel, de tunnelachervolgingen op de brommer en natuurlijk de fijne hersenoperaties, compleet met piepende boor.

Het is de tweede fijne herziening van 80's pulp vandaag en ook deze gaat (van 1,5) naar 4*.

Ligt het aan mij, of worden dit soort films gewoon steeds beter naar mate ze ouder worden.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Tweede extreme opwaardering. Wat bezielde je vroeger?

avatar van Reinbo

Toen zag ik bijna dagelijks van dit soort films.

avatar van Lui

Lui (crew films)

Na het zien van de poster had ik toch enkele verwachtingen van deze film. Jammer genoeg werd er maar een klein gedeelte van die verwachtingen waargemaakt. Dat viel te verwachten natuurlijk.

De heerlijke "jaren '80 horrorfilm sfeer" is er zeker. Helaas begon de film mij al heel snel te vervelen, waarschijnlijk door het domme verhaal. Met de gore zit het wel snor, alleen de "zombies" zien er niet uit. De achtervolging met de crossmotoren was wel weer puur genieten.

avatar van Noodless

Noodless

Inderdaad, gezien de poster ( die vroeger al mijn interesse wekte ) en het gegeven over een wetenschapper van een psychiatrische inrichting die experimenten doet om mensen te programmeren is dit uiteindelijk een braaf amateuristisch horrorwerkje met weinig spanning en slap vermaak. Het acteerwerk is matig en je vraagt je af wat die beginscène ook mag wezen wanneer Michael als een gek naar zijn papa op het werk loopt en nadien door de wetenschapper even wordt geprogrammeerd. 4/10