• 9.371.617 stemmen

Geregisseerd door: Marat Sarulu

Met onder meer: Sagyndyk Makekadyrov

Gesproken taal: Russisch

Plot Pereezd

In een klein huisje aan een rivier woont een oude man met zijn kleindochter. Ze leven een eenvoudig leven in harmonie met de omringende wereld. Op een dag komt zijn dochter thuis om hem over te halen in de grote stad te gaan wonen. Daarvoor moet wel eerst het huis worden verkocht, wat voor de grootvader een moeilijke beslissing is. Eenmaal in de stad ontdekken ze echter al snel dat de dochter de lening van de bank niet kan terugbetalen.

avatar van Malick

Malick

Eén van de grote winnaars van de Black Nights Filmfestival in Estland.

avatar van Malick

Malick

Lav Diaz in Kirgizië. Maar dan zonder het belabberde acteerwerk, lelijke cameravoering of de terugkerende geluidsproblemen. Een diepzinnig existentieel meesterwerk. Monument van een film.

avatar van McSavah

McSavah

Haha zonder terugkerende geluidsproblemen, de hele film liep niet synchroon. Maar dat kan ook aan Rotterdam liggen. Vond het pathetische namaak cinema zonder enige inhoudelijke uitdaging. Die muziek alleen al, brrr. Gelukkig zaten er nog enkele mooie shots in (met name in het gebruik van reflectie van ruiten) van het desolate vervallen industriestadje met bijbehorende industriegeluidjes (die wel weer niet organisch genoeg erin zijn verweven, je hoort dat ze op bepaalde momenten worden ingezet en weer niet als er dialoog is).

avatar van beavis

beavis

plus dat het acteerwerk in de Diaz films die ik tot nu toe zag, meestal wel fenomenaal te noemen is

hier loopt duidelijk iets niet synchroon

avatar van Jazzyjazzz

Jazzyjazzz

ik heb deze gemist of het iffr.. is er nog een kans dat ik hem ergens anders kan zien?

avatar van Goodfella

Goodfella

Pre-cies wat McSavah zegt. Zeldzaam dooie, theatrale janboel van maker die klok heeft horen luiden maar.. enfin.

avatar van Ik Doe Moeilijk

Ik Doe Moeilijk

Dit is knap werk. Het drama ontvouwt zich in een tergend traag tempo en veel meer dan dwalende, afwassende, afwachtende personages krijgen we niet te zien in de film. En toch: aan het eind was de film me volledig onder de huid gekropen. Een afstandelijk gefilmde, woordeloze knuffel van een opa en zijn kleindochter: een pure eruptie van ongetoonde emoties!