• 9.370.970 stemmen

Geregisseerd door: Juan Schnitman

Met onder meer: Pilar Gamboa en Juan Barberini

Gesproken taal: Spaans

Plot El Incendio

Dertigers Lucía en Marcelo hebben honderdduizend dollar in contanten bij zich om hun nieuwe huis te betalen. Ze willen het contract ondertekenen, maar dat wordt uitgesteld wanneer er voor de vastgoedmakelaar iets is tussengekomen. Lucía en Marcelo keren gefrustreerd terug naar hun oude appartement waar, in afwachting van het signeren, hun ware aard naar bovenkomt.

avatar van starbright boy

Ik dacht tijdens de film dat de Engelse titel eigenlijk The Fear was en die titel had ik beter gevonden. Want deze film gaat voor mij toch echt over uit angst in een giftige relatie blijven zitten. Angst voor de donkere kanten van beiden en het verdriet van beiden en angst om alleen te zijn Interessante film, maar niet bepaald zonder issues. Blijft net teveel aan de oppervlakte hangen en de reacties op elkaar zijn nogal volgens het cliché hoe een man reageert en hoe een vrouw dat doet. De film is sterker in het neerzetten van een drukkende sfeer die uitbarst, om vervolgens weer onder het tapijt geschoven te worden.