• 9.370.279 stemmen

De Magie van het Dagboek van Anne Frank (2015)

Documentaire / Historisch | 51 minuten

Genre: Documentaire / Historisch

Alternatieve titel: The Magic of the Diary of Anne Frank

Oorsprong: Nederland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Simonka de Jong

Met onder meer: Astrid Joosten, Whoopi Goldberg en Carice van Houten

Plot De Magie van het Dagboek van Anne Frank

Het dagboek van Anne Frank wordt nog steeds door miljoenen mensen over de hele wereld gelezen en het museum Het Achterhuis trekt jaarlijks 1,2 miljoen bezoekers. Wat is de magie van het dagboek van Anne Frank? In deze documentaire gaat men op zoek naar mensen die ontroerd, geïnspireerd of bevlogen zijn geraakt door het dagboek van Anne.

avatar van adso

adso

Of toch “De magie van Astrid Joosten die een documentaire over het dagboek van Anne maakt”...

Ik heb er een aantal fragmenten van gezien om bovenstaande still te selecteren.

Het lijkt wel de tv-show op reis, maar dan niet Ivo Niehe maar Astrid Joosten in vrijwel elk shot prominent in beeld.

Mij staat al tegen dat het blijkbaar belangrijk is dat 'beroemdheden' allemaal geïnspireerd zijn door Anne Frank. Van Whoopi Goldberg tot Dan Brown. En ook nog een interview met 'onze premier', die natuurlijk ook een speciale band heeft met Anne Frank...

avatar van adso

adso

Strak punt Alex , klopt helemaal! Eigenlijk wist alleen Jeroen Krabbé iets zinnigs te melden!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Het zou nou juist eens verfrissend zijn als iemand bekend waarom hij of zij een ongelofelijke grafhekel heeft aan dat boek. Maar die stemmen hoor je dan weer nooit.

avatar van neo

neo

Deze documentaire biedt een deels nieuwe kijk op een impact van het dagboek wereldwijd. Het minst interessant zijn de zogehete ´beroemdheden´ die aan het woord komen. Dat het in een land als Japan grote bekenheid heeft, dat was nog niks nieuws voor mij. Wel nieuw is oa. het stuk in Argetinie, waar men nota bene een een nationale gedenksdag heeft ingelijfd. Of wat te denken van de zeer curieuze invulling die Noord-Koreanen... Het zijn dat soort dingen die de documentaire wel de moeite waard maken.

Geen moment last gehad van de prominente aanwezigheid Astrid Joosten. De prachtige muziek van Paul M. van Brugge mag tevens niet onvermeld blijven.