Genre: Komedie / Muziek
Gesproken taal: Zweeds
Releasedatum: 21 juli 2016
Bekijk via CineMember
Plot Så ock på Jorden
De film vertelt het verhaal van een groep mensen in het kleine dorpje Ljusåker in het meest noordelijkste deel van Zweden. Wanneer de koordirecteur, de wereldberoemde dirigent Daniel Daréus, overlijdt, laat hij zijn koor en de liefde van zijn leven achter, de prachtige sopraan Lena, die tevens in verwachting is van hun kind.
Vanaf 19 mei 2016 in de bioscoop (September Film)
EDIT: release verplaatst naar 21 juli 2016
Huh? Is opeens een vervolg op As It Is in Heaven?
Ik kijk er ook van op. Blijkbaar wel:
Waar dat 'independent' op slaat snap ik niet.
Eibmoz
Goede opvolger van "As It Is in Heaven" komedie muziek maar ook veel drama!
knusse stoel
Huh? Is opeens een vervolg op As It Is in Heaven?
JA, dit is inderdaad een vervolg en geen haartje slechter! Frida Hallgren speelt wederom de sterren van de hemel en blijft alsnog de jonge hond die zij ook was in "As it is in Heaven".
Een heerlijke film die naar het einde toe wat serieuzer van toon wordt.
Hieronder een link naar een muzieknummer waarin zij haar zangkwaliteiten laat horen:
manecas36
Slechte recensies blijkbaar ? Ik vond het een hele mooie film !maar wie ben ik? Toch zeker 3,5 ster en misschien 4 sterren waard.
cornelis2
Een mooi verhaal maar met erg veel emotie door de Zweedse acteurs gespeeld. Dat had best wat minder gemogen, wat mij betreft. Tja, aan het eind klinkt de muziek, maar te goed, te professioneel voor het verhaal. Chapeau voor de hoofdrolspeelster !
kijker999
Met hoog gespannen verwachtingen en met 'as it is in heaven' in het achterhoofd ging ik deze film zien. Ben echter zeer teleurgesteld. Dit zou een 'independent sequel' moeten zijn? Zonder het eerste deel gezien te hebben snap je niets van de film; dat begint al bij het begin met een eindeloos uitgesponnen bevallingsverhaal. Door de hele film heen lopen allerlei half afgebroken verhaallijntjes (Waarom krijgt ze een enorme klap van iemand als ze weeën krijgend de sneeuw in loopt? Diezelfde figuur komt later nog een keer terug als ze in de stromende regen loopt met haar baby, maar waarom? Joost mag het weten.) Ik heb hoofdpijn gekregen van het geschreeuw en gekrijs; wat een overacting van iedereen, als je de film mag geloven bestaat Zweden uitsluitend uit psychopaten en dronkenlappen. De voorzitter van de parochieraad b.v. komt uitsluitend hysterisch in beeld. De pastor is of zeer redelijk en aimabel, of volslagen bezopen. Vrijwel iedereen(inclusief de hoofdpersonen) gaan in een oogwenk van 0 op 180, emoties kennen geen gradaties.
De hoofdlijn in het verhaal, er moet natuurlijk weer een concert georganiseerd worden, is uiterst ongeloofwaardig, iemand die zonder noten te kunnen lezen de Messiah van Händel weet te ensceneren en te dirigeren? Een andere ingrijpende gebeurtenis (ik zal niet verklappen wat) is ongeloofwaardig en er met de haren bijgesleept.
Kortom, zeer teleurstellende film. Misschien gaan zien als je het eerste deel gezien hebt, anders kan je beter thuisblijven.
Decec
Een matige komedie/drama/muziek/romantiek film...
Redelijk verhaal...
Matige acteerwerk, actrice bleef maar kwaad spreken...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Goed achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Goed camera beweging...
Niet te moeite waard...
jac25
Z'n voorganger staat in mijn top 5. Deze heb ik een half uur kunnen aanzien...
Koerok
Op zich een aardig vervolg, maar waarom Tore nou persé dood moest ontging mij een beetje. Nog even wat tranen trekken, zo kwam het op mijn er, en daarom deed het me juist niks.
Ook jammer dat ze aan het einde niet het hele Halleluja speelden. Ik zat er net lekker in...
Boenga
kijker999 heeft duidelijk meer schrijverstalent dan Pollak talent om te regisseren.
De lage score had me al een beetje voorbereid op het feit dat deze niet in de buurt van het heerlijke As It Is in Heaven kwam. En de voornaamste reden zit 'm effectief in wat hierboven staat vermeld. De continue overacting zorgde voor een portie irritatie die het woord 'kijkplezier' ergens onder m'n zetel dropte...
MissT
Ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen, zo slecht is deze film. Ik was al gaan opnoemen wat mij allemaal zo stoort aan deze film maar ik wil er gewoon geen woorden aan vuil maken, ik heb al ruim twee uur tijd verspild met het kijken naar deze rommel.
Duidelijk een gevalletje van een slaatje willen slaan uit het succes van zijn voorganger. Werpt mijns inzien een smet op As it is in Heaven.
Enige goede in de film was het adembenemende Zweedse landschap. En het schattige babietje en de op een jonge Tom Hofmann lijkende acteur
. Misschien dat ik daarom wel bleef kijken?
Frankie Boy
Dit vervolg is minstens net zo goed als de eerste film. Drama, humor, alles komt voorbij en mijns insziens weer helemaal geslaagd. Frida is een lust voor het oog en speelt wederom de sterren van de hemel evenals meneer pastoor Stig, die toch wel de show steelt. Wat een geweldige acteur en met Frida samen zijn het twee regelrechte acteer kanonnen. Briljant die twee en dragen eigenlijk grotendeels de hele film. Heel knap, heel bijzonder, want bij vervolg films is het altijd riskant en is het erop of eronder. Evenals "As It Is In Heaven" staat "Heaven On Earth" ook als een huis en deze films zijn gewoon helemaal af. Zo maak je
nou mooie, onvergetelijke films.
Onvoorstelbaar slecht vervolg op het fraaie As It Is In Heaven uit 2004. Die film zat soms tegen melodrama aan, maar hier is melodrama het uitgangspunt en wordt er vervolgens een flink schepje bovenop gedaan. Personages en dialogen zitten continu tegen het hysterische aan en er gaat geen scene voorbij zonder ongemotiveerd geschreeuw. Dit irriteert reeds na enkele minuten, waarna je als kijker nog een dikke twee uur voor de boeg hebt. Van de tergende openingsscene, draaiend rond de geboorte van een kind, tot en met de belachelijke finale, met een waardeloze uitvoering van Händel's Hallelujah in een kerk, is het doorbijten geblazen. Het enige dat tegen het einde nog ontbreekt is dat Jezus van het kruis komt om zich te voegen bij het koor. O, wacht...

Eindelijk in Nederland te zien: bejubelde dramaserie 'Heated Rivalry' nu op HBO Max

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix