• 9.372.315 stemmen

Banksy Does New York (2014)

Documentaire | 71 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Chris Moukarbel

Plot Banksy Does New York

"The street is at play."

In oktober 2013 hield de Britse straatkunstenaar Banksy een 'residency' in New York waarin hij elke dag in de stad een werk zou presenteren. Wat volgde was een maandlange achtbaan van kunstwerken, 'Banksy-jagers', politieaandacht, mediaspektakel en gewoonweg New Yorkers die zijn werken aanschouwden.

Ondanks dat ik Banksy fan ben had ik een eenvoudig tussendoortje verwacht, maar stiekem zat er toch wel wat meer in.

Wat de docu mooi laat zien is de stiekeme achterliggende maatschappijkritiek en hoe NY daar mee omging.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Tof onderwerp, maar als docu niet heel briljant.

avatar van scorsese

Uitstekende documentaire over de bekende, onbekende straatkunstenaar Banksy die een maand lang iedere dag een kunstwerk in New York onthult. Niet alleen boeiend vanwege de creatieve, originele en controversiële kunstwerken van Banksy, maar zeker ook vanwege de uiteenlopende reacties die het teweeg brengt bij het publiek (en al helemaal als er geld mee gemoeid is).

avatar van John Milton

John Milton

Ik wil deze ook wel zien. En van de zomer hierheen....

avatar van _JB_

_JB_

Iemand er al eens over nagedacht hoe deze documentaire tot stand heeft kunnen komen zonder de input van Banksy.........? Of anders gezegd: wat was er nodig om bepaalde beelden te maken....?

avatar van Dropout

Dropout

beelden zoals? er wordt ook veel footage gebruikt van de "banksy hunters". Als Banksy er wel aan had meegewerkt had ie dit vast wel vermeld net als met Exit through the gift shop. Alles straalt juist uit dat dit door een derde partij is gemaakt voor mijn gevoel . En alsnog maakt het niet veel uit of het nou wel of niet een docu van/door/over hem is lijkt mij? gaat om de kijkervaring..en die is heel tof!