• 9.371.633 stemmen

Hungry Ghost Ritual (2014)

Horror | 82 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: Yu Lan Shen Gong

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Nick Cheung

Met onder meer: Nick Cheung, Annie Liu en Carrie Ng

Gesproken taal: Kantonees

Plot Hungry Ghost Ritual

Zong Hua keert terug naar huis wanneer zijn bedrijf over de kop gaat. Maar thuis aangekomen wordt Hua's vader vervolgens opgenomen in het ziekenhuis. Hua besluit om het werk van zijn vader over te nemen en is plots verantwoordelijk voor het wel en wee van een Cantonees opera-gezelschap. Het loopt echter niet van een leien dakje en wanneer er ook nog eens vreemde dingen gebeuren begint Hua al snel te twijfelen aan zichzelf.

Nick Cheung als regisseur.

Het horrorgenre heeft weer wat aan prestige gewonnen in Hong Kong, daarom dat dit type projectjes weer wat makkelijker te realiseren zijn. Eerder kregen we al Tales of the Dark en Juno Mak's Rigor Mortis, Hungry Ghost Ritual ligt een beetje in het verlengde van die films.

Sowieso heeft China genoeg rituelen en feesten om een heel subgenre aan horrorfilms mee te vullen. Jammer genoeg slagen ze er zelden tot nooit in hun horrorfilms ook spannend te maken. Ook Cheung worstelt met hetzelfde probleem, ondanks dat hij toch zichtbaar z'n best doet.

Cheung neemt ook de hoofdrol voor z'n rekening en doet dat best goed. De echte hoofdrol is weggelegd voor de cinematograaf, die het onderste uit de kan probeert te halen om het zo sfeervol mogelijk te maken. De muziek helpt ook een handje, alleen ligt het nog wel wat onder ivm Rigor Mortis, maar Mak heeft de lat dan ook wel érg hoog gelegd.

Film kijkt aardig weg en het is absoluut sfeervol, maar écht spannend wil het niet worden. Daarvoor is het geesten gebeuren ietwat te braaf en saai. Het is bekend terrein en Cheung voegt er verder niet zo heel veel aan toe. Leuk genrefilmpje dus, maar komt net iets te kort.

avatar van tattoobob

tattoobob

Redelijk filmpje dit maar ik heb betere asianhorror gezien.

Hier en daar zitten er de"gebruikelijke"asian horrordingen in en dat werkt altijd wel...mits het goed gedaan word natuurlijk...ik vind alleen dat het allemaal een beetje mist kwa spanning en gore.

Acteerwerk en camerawerk zit wel goed...verder leuk om gezien te hebben maar ik zal hem niet nog eens opzetten.

Toch nog een voldoende.