• 9.370.314 stemmen

Nam-ja-ga Sa-rang-hal Dae (2014)

Misdaad / Drama | 120 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titels: Man in Love / 남자가 사랑할 때

Oorsprong: Zuid-Korea

Geregisseerd door: Han Dong-wook

Met onder meer: Hwang Jung-min, Han Hye-jin en Kwak Do-won

Gesproken taal: Koreaans

Plot Nam-ja-ga Sa-rang-hal Dae

"She becomes his reasons to live."

Tae-il is een misdadiger, die laag in de pikorde staat. Hij moet voor een bende geld innen bij winkeliers, die in ruil daarvoor zogenaamd bescherming genieten. Hij doet zijn werk goed en voelt geen enkele wroeging. Hij is 42 jaar en woont bij het gezin van zijn broer die kapper is. Tae-il is nog nooit verliefd geweest. Op zekere dag ontmoet hij Ho-jung die bij een bank werkt en voor haar terminaal zieke vader zorgt. Deze heeft schulden en Tae-il dwingt Ho-jung een contract te tekenen dat haar dwingt om haar organen te verkopen als zij de schulden van haar vader niet op tijd kan betalen. Tae-il echter moet steeds aan Ho-jung denken.

Joo Ho-jung

Han Young-il

Barbershop Customer

Mr. Park from the health care center (onvermeld)

Doctor (onvermeld)

avatar van gauke

gauke

Een visueel mooie, roerende en zelfs vertederende melodramatische romantische tranentrekker van het zuiverste water, waarin twee mensen die ogenschijnlijk niet bij elkaar pasten de ware liefde vonden. Veel nieuws wist deze productie niet te brengen: het tragische verhaal was conventioneel, voorspelbaar, clichématig en duurde te lang, maar werd goed verteld. Er werd goed geacteerd en tussen de hoofdrolspelers was sprake van chemie.

avatar van BBarbie

BBarbie

Een wat ongebruikelijke mix van misdaad en romantiek, die me deed denken aan de prachtige Bollywood-film Gangster - A Love Story (2006).

De spanningen tussen de twee hoofdpersonages maken de film boeiend en op sommige momenten ontroerend. Zo ongeveer halverwege wordt wel duidelijk dat de film regelrecht afstevent op een tranendal. Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd hoeveel mensen het droog houden tegen het einde.

Jeong-min Hwang zet een eerste klas rol neer als de nogal onbehouwen, gewelddadige rauwdouwer, die voor de eerste keer van z’n leven verliefd wordt op een jonge vrouw die in alles zijn tegenpool is. Het helpt natuurlijk enorm dat zijn assertieve tegenspeelster Hye-jin Han een ware schoonheid is.