• 9.371.614 stemmen

Met onder meer: Baran Kosari

Gesproken taal: Perzisch

Releasedatum: 7 januari 2016

Plot Ghesse-ha

Deze film volgt een groot aantal mensen in de Iraanse samenleving: arbeiders, filmmakers, studenten, ambtenaren, intellectuelen, sociaal werkers et cetera. Ze hebben allen gemeen dat ze verliefd en gepassioneerd zijn. Hun levens raken elkaar en zijn met elkaar verstrengeld, al hebben de mensen die we volgen dat zelf niet altijd door.

Vanaf 10 december in de bioscoop (Contact Film)

EDIT: release verplaatst naar 7 januari 2016

Trailer geplaatst

avatar van beavis

beavis

The Iranian Film 50 | Keyframe - Explore the world of film. - fandor.com

Deze film komt al voor op een Iraanse film-lijst uit 2013

quote:

Stories (Rakhshan Bani-E’temad, 2012): Bani-E’temad, one of the best female filmmakers in the country, follows the story of her films’ characters after nearly two decades. Socially conscious and bitter, without losing continuity.

Heeft misschien weer iets te maken met dat vrouwen dit jaar in de spotlight worden gezet....?

of zitten wij qua release gewoon op het uiterste eind van de festival-route?

imdb gaat iig vrolijk verder met zijn geschiedvervalsing

avatar van Malick

Malick

Het zou me niet verbazen als de film al in 2011 klaar was. Tijdens één van de vele discussies werd dat jaar tussen neus en lippen namelijk genoemd. Vond ik wel opvallend. Hoe die uiteindelijk pas in 2014 op het Filmfestival van Venetië is terechtgekomen is me een raadsel. Zou de film of delen ervan in beslag zijn genomen door de overheid? Of dat ze hem in vergelijking met Panahi niet naar het buitenland konden smokkelen of slechts in gedeeltes? En dan verspreid over een aantal jaar? Vond het uiteindelijk maar een hele matige film. Iets wat we echt al heel vaak hebben gezien uit Iran maar dan veel minder overtuigend uitgevoerd. En met zo'n lelijke digitale look.

avatar van manecas36

manecas36

Ik ga nog even nadenken over hoeveel sterren ik deze film zou geven.

Hoe komt de Volkskrant bij 4 sterren ?

Zou ik deze film aanraden ? Nee

Voorlopig even 2,5 sterren.