Genre: Romantiek / Komedie
Releasedatum: 21 mei 2015
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot De Surprise
De excentrieke multimiljonair Jacob de With sluit een overeenkomst om zichzelf naar de andere wereld te laten helpen. Bij het uitzoeken van zijn doodskist ontmoet hij een jonge vrouw die precies hetzelfde contract heeft getekend. Als de twee op elkaar verliefd worden, willen ze onder de deal uit en raken ze in grote problemen.
Anne de Koning
Halim
Khuram
Marissa de la Rue
Bij Mike van Diem:
Karakter-regisseur werkt aan romantische komedie | nu.nl/film
Plot:
De film vertelt over een excentrieke multimiljonair die een overeenkomst sluit om zichzelf naar de andere wereld te laten helpen.
Zie ook: Mike van Diem en Joram Lursen krijgen steun Filmfonds | Neerlands Filmdoek | NLfilmdoek.nl
Ik heb vernomen dat Mike van Diem in april zijn nieuwste film gaat draaien.
Merkwaardig dat juist hij een romantische komedie gaat maken, maar goed, fijn dat hij eindelijk weer eens een film gaat maken. Dat werd tijd!
jarno1975 (moderator series)
Dat is de film The Surprise dan met Jeroen van Koningsbrugge en Jan Decleir.
Meer info: N279 Entertainment - n279entertainment.com
Quido
HOOFDROLLEN VOOR VERBAAN EN VAN KONINGSBRUGGE IN DE SURPRISE
Acteurs Georgina Verbaan (Hartenstraat) en Jeroen van Koningsbrugge (Hemel op Aarde) spelen de hoofdrollen in de film De Surprise van Mike van Diem (Karakter), de enige Nederlandse regisseur met twee Oscars. Al eerder was bekend geworden dat Jan Decleir (Karakter) een sleutelrol vervult.
Van Koningsbrugge kruipt in de huid van de excentrieke multimiljonair Jacob die een overeenkomst sluit om zichzelf naar de andere wereld te laten helpen. Dan wordt hij verliefd op de jonge Anne, een rol van Georgina Verbaan, die precies hetzelfde contract heeft getekend. Als de twee onder de deal uit willen, raken ze in grote problemen.
Het originele verhaal van De Surprise is geïnspireerd op een kort verhaal van Belcampo. Karen van Holst Pellekaan (Loenatik, Te Gek) schreef met Mike van Diem de storyline. De filmopnames zijn in volle gang en vinden plaats in België, Duitsland en Ierland. De Surprise draait volgend jaar in de bioscopen. (persbericht)
Georgina, leuk!
En dacht dat Mieke de Jong ook had meegeschreven?
De Surprise is geïnspireerd op een kortverhaal van Belcampo.
Vanaf 22 januari 2015 in de bioscoop (A-film)
Vanaf 22 januari 2015 in de bioscoop (A-film)
Update: release verplaatst naar 28 mei
Tripler
Het gegeven is zeker niet origineel.
Hopelijk is de behandeling ervan dat wel!
Ik zie in ieder geval uit naar 'de nieuwe van Diem'!
de grunt
Eindelijk weer nieuw werk van Jan Decleir, die hoofdzakelijk in de theaters staat
Een meesterlijk acteur.
Donkerwoud
Ik heb goed nieuws en ik heb slecht nieuws. Goed is Mike van Diem. Slecht zijn Georgina Verbaan en Jeroen van hihihahoho in ėėn film.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Slecht zijn Georgina Verbaan en Jeroen van hihihahoho in ėėn film.
Die twee hebben zich toch ondertussen al ruimschoots bewezen?
Donkerwoud
Eerlijk is eerlijk, ze zijn allebei minder irritant dan ze ooit waren. Minder irritant, maar dus niet specifiek een reden om erheen te gaan.
Trailer geplaatst
Idee doet een beetje aan als The Game in romkom vorm. Jammer dat het zo luchtig is.
soom
Jaaa. Jeroen, ik houd van hem. Of ik nu wel of niet zijn achternaam verkeerd schrijf.. Georgina is ook heel erg leuk. Wat een mooie gedachte eigenlijk. Dat je een overeenkomst kunt sluiten om naar de andere wereld te kunnen vertrekken. Dat is met recht een vreemde, ironische gedachte, tegelijkertijd droefgeestig maar ook zo mooi. Mooi naar het scherm vertaald. Jeroen en Georgina dus: Wauw. Ik zag hem in Enschede Wit Licht zingen, op het plein staand, mooi prachtig! Acteren kan deze vent dan ook zeer. Hij doet gewoon iets met mijn gevoelens... Het was adembenemend. De twist was grappig, de humor van een buitenaards goede kwaliteit. Een Parel van jewelste, ik zat helemaal in mijn element, werd volledig meegezogen.
Awasiku
lijkt mij een leuke film...de trailer ziet er in ieder geval goed uit .
cor1946
Ben een beetje uitgekeken op die van Koningsbrugge. Ziet die kop te veel en dat irriteert me.
Captain Pervert
Klinkt als een vermakelijk, ietwat on-nederlands fantasy concept (dus leuk).
Hier kun je zo een remake van maken met Adam Sandler.
De Surprise krijgt van Parool en AD 4*:
De Surprise is een onbeschaamde ode aan de liefde en de cinema (****) - FILM - PAROOL
De Surprise is waardige opvolger van Karakter - AD.nl
3* van de Volkskrant - NRC - cinema.nl
Gish
HALVE TAMME. (moderator series)
Ik ben niet zo van de Nederlandse films, maar deze lijkt mij zeer leuk te gaan worden.
Timothyvdmeer
Leuke film en zeker niet zo voorspelbaar als velen zullen denken. JvK speelt zijn rol zeker in het begin erg leuk.
Dit inderdaad.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'