• 9.373.188 stemmen

Geregisseerd door: Wolfgang Murnberger

Met onder meer: Josef Hader, Tobias Moretti en Nora Waldstätten

Gesproken taal: Duits, Roemeense en Turks

Plot Das Ewige Leben

"Now something has happened again..."

De in Stiermarken wonende privédetective Simon Renner keert terug naar zijn geboortestad Graz. Daar ontmoet hij niet alleen oude vrienden en een jeugdliefde, maar hij zal er ook een lang vervlogen jeugdzonde onder ogen moeten komen. Maar dan vindt er een reeks moorden plaats.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van vranque

vranque

Vlees nog vis.. Misdaad ja, komedie nee. Af en toe deprimerend, medelijwekkend. Echt een film waarvan je zegt, niet slecht geacteerd maar ook niet overtuigend..Op zich wel vermakelijk maar soms moeilijk om doorheen te komen en het einde te halen. Kan er weinig mee dus en kom ook niet verder dan 2.5*

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Precies hoe ik het ook zag! Normaal lees ik altijd de reacties, nu niet. Had ik beter wel kunnen doen...

vranque schreef:

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Maar wie was nou de vader?

avatar van Collins

Collins

Film met komische en misdadige elementen, waarin een man tegen zijn zin terugkeert naar zijn geboorteplaats en wordt geconfronteerd met spoken uit het verleden.

Komisch dus. Het komische element van de film zit 'm vooral in de laconieke en overstoorbare manier waarop de personages reageren op verschrikkelijke gebeurtenissen. Een (op zich) geslaagde vorm van humor en in het eerste halfuur film werkt het ook. Als er echter na dat halve uur geen andere humoristische elementen worden toegevoegd, werkt het trucje steeds minder op de lachspieren. En dat gebeurt.

Doordat de onverstoorbaarheid van de personages ook doorwerkt in de dramatische en gewelddadige scenes is de impact van deze scenes niet groot. Het is niet duidelijk of en wanneer de komedie overgaat in drama en vice versa. De regisseur maakt simpelweg geen duidelijke keuzes.

Het verhaal is eigenlijk best in orde en is als plot interessant genoeg. Door het gebrek aan keuzes boeit het verhaal echter niet. Het wordt te vlak verteld en sprankelt niet. Er is te grote afstand tussen kijker en verhaal.

Een aardig begin, wordt zo uiteindelijk een vermoeiende en betekenisloze zit naar het einde.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Leuke film, blijft boeien.